Ексголова "Приватбанку" Дубілет вимагає у суду припинити його розшук, - ЗМІ

Ексголова "Приватбанку" Дубілет вимагає у суду припинити його розшук, - ЗМІ
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет подав позов до Окружного суду Києва. В ньому ексголова просить Міністерство внутрішніх справ прибрати інформацію про його розшук.

У позові Олександр Дубілет вимагає зобов'язати МВС прибрати з персонально-довідкового обліку інформацію щодо інформації про розшук його особи "з 26 березня 2021 року розшукується Національним антикорупційним бюро України. Розшукова справа №12017040000000531 від 6 березня 2017 року". Про це повідомляє видання "Слово і діло" із посиланням на слова співрозмовників в органах порядку. 

Зокрема адвокат Дубілета тричі подавав ідентичні позови до ОАСК, однак відповідні позови потрапили до суддів Олександра Кармазіна, Тетяни Балась та Валерія Кузьменка. Суддя Кузьменко прийняв позов до розгляду, а Балась – не встигла його розглянути. При цьому ж суддя Кармазін повернув позов і визнав дії адвоката умисними та такими, які суперечать завданню адміністративного судочинства. 

Йдеться про подачу позову з ідентичними підставами та аналогічними предметами позову, а також з ідентичним суб'єктивним складом учасників справи, - йдеться у повідомленні видання.

Нагадаємо, що наприкінці березня цього року Олександра Дубілета, якого підозрюють у розкраданні 8 мільярдів гривень банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.

Згодом виявилось, що Дубілет є громадянином Ізраїлю. Зокрема тоді його адвокат заявив, що у зв'язку з COVID-пандемією громадянам Ізраїлю зараз заборонено виїжджати в певні країни, середи яких знаходиться і Україна.

Внаслідок цього ВАКС заочно заарештував Олександра Дубілета. Проте, оскільки підозрюваний наразі перебуває не в Україні, його було оголошено в міжнародний розшук. Запобіжний захід йому призначили заочно "до моменту його фактичного затримання і доставки до місця кримінального провадження"

Читайте також
Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, є громадянином Ізраїлю.
НАБУ оголосило в розшук експосадовицю та підозрювану у справі "ПриватБанку" НАБУ оголосило в розшук експосадовицю та підозрювану у справі "ПриватБанку"
Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню керівницю одного з департаментів "ПриватБанку" Бачихіну Олену Анатоліївну, яка є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів цієї фінустанови.
В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета
ВАКС заочно заарештував колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, який підозрюється в розкраданні у великих масштабах в Україні і переховується в Ізраїлі.
Loading...
Load next