"Це не самогубство": дівчина загиблого Шишова розповіла про останні дні його життя

"Це не самогубство": дівчина загиблого Шишова розповіла про останні дні його життя
Білорус Віталій Шишов, який переїхали до Києва через переслідування з боку білоруської влади, не звертався до українських правоохоронців щодо стеження за ним, а також не мав наміру скоїти самогубство.

Божена Жолудь, так звати цивільну дружину очільника громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова, якого знайшли повішеним у столичному парку у Святошинському районі, — не вірить у самогубство чоловіка та зізналась, що він не скаржився на стеження за ним, але був більш уважний. Про це повідомляє видання "Радіо Свобода".

Зокрема, за словами дівчини, останнім часом в поведінці Віталія Шишова не було нічого незвичайного або дивного. Проте, поводився він все ж обережніше та у нього були погані передчуття.

У Віталія не було ні батьків, ні сім’ї – усі померли. Працював айтішником-фрилансером. Не було такого, щоб він скаржився, що за ним стежать. Але останнім часом Віталій став уважнішим – бувало, дивився, які машини під’їхали, хто з них виходить, - зазначила Божена.

Окрім цього, вона повідомила, що психологічний стан у Віталія останнім часом був нормальним, на її погляд. Проте, "він мені цього не сказав, але написав одному з наших знайомих за тиждень до трагедії: "У мене погане передчуття, якщо що, доглянь за Боженою"

Також вона не помічала значних змін у його поведінці й додала, що загиблий голова "Білоруського дому в Україні" не ходив бігати щодня, а лише інколи. 

Ми обидва хворіли тиждень, лежали в ліжку, дивилися фільми. Звичайно, настрій у хворого не піднявся, але поганих думок у Віталія не було. Звичайно, він не міг покінчити життя самогубством. У нього не було причин для цього. Він не міг так вчинити зі мною. У нас були спільні плани на майбутнє, - наголосила жінка.

Зауважимо, що представник "БДУ" Юрій Шчучко розповів, що главу організації Віталія Шишова знайшли повішеним зі слідами побиття на обличчі. Зокрема, глава Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що експерти виявили синці на лівому коліні і грудях, здерту шкіру на носі, а також невеликі потертості на лівій частині верхньої губи: "Це все, що є на сьогодні. Це характерно для разового падіння, як сказали експерти".

Правоохоронець також нагадав, що головними версіями слідства наразі є самогубство та умисне вбивство, імітоване під самогубство.

Нагадаємо, що у "Білоруському домі в Україні", головою якого був загиблий Віталій Шишков, стверджують, що за чоловіком велося стеження, а також раніше надходили попередження про всілякі провокації аж до викрадення і ліквідації. Однак, Клименко наголосив, що поліція перевірила всі звернення Шишова і заяв щодо стеження за ним не знайшла ні раніше, ні у цьому році. Це підтвердила також і дівчина Шишова.

Читайте також
Загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова: поліція спростувала версію про вбивство (відео) Загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова: поліція спростувала версію про вбивство (відео)
Наразі поліція розглядає дві версії у справі про загибель мера Кривого Рогу - самогубство і доведення до самогубства, версія ж умисного вбивства зараз повністю виключена.
Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині
На Миколаївщині поблизу Очакова знайшли тіло військовослужбовця, якого підозрюють у вбивстві іншого військового, якого застрелили зранку 23 квітня.
Вирізав серце й підпалив: вибух у багатоповерхівці на Київщині був спробою приховати вбивство (фото) Вирізав серце й підпалив: вибух у багатоповерхівці на Київщині був спробою приховати вбивство (фото)
Ймовірною причиною пожежі у житловому будинку у Білогородці, що на Київщині була спроба приховати жорстоке вбивство. Вбитому чоловікові вирізали серце і частину легень.
Loading...
Load next