Загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова: поліція спростувала версію про вбивство (відео)

Загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова: поліція спростувала версію про вбивство (відео)
Наразі поліція розглядає дві версії у справі про загибель мера Кривого Рогу - самогубство і доведення до самогубства, версія ж умисного вбивства зараз повністю виключена.

У неділю, 15 серпня, міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова було знайдено мертвим, із вогнепальним пораненням, на веранді його будинку. Раніше правоохоронці розглядали дві  версії: самогубство та умисне вбивство, однак зараз слідство схиляється все ж таки до першої версії, або ж до версії доведення політика до самогубства. Про це заявив заступник начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Микола Батюк під час брифінгу.

Судову експертизу тіла Павлова завершили та встановили, що смерть мера Кривого Рогу настала через постріл у груди з вогнепальної зброї з пошкодженням серця, лівої легені та ребер - смертельний постріл було зроблено з близької відстані. Він стався о 6:45 ранку, а тіло Павлова знайшов знайомий загиблого, поліцію повідомили про смерть близько 16:00.

І сьогодні ГСУ у ході досудового розслідування розглядає серед основних версій самогубство, скоєне з мотивів, які можуть бути пов'язані з особистим життям Павлова та його перебуванням на посаді мера. І водночас слідство, враховуючи особу потерпілого, його спосіб життя, не відкидає версію доведення його до самогубства, з тих же самих мотивів, - повідомив Батюк.

Окрім цього слідчі проаналізували відео й дійшли висновку, що в ніч перед трагедією Павлов був удома сам. Підтверджень присутності інших людей у будинку загиблого міського голови Кривого Рогу - немає. Також поліцейські наголосили, що Павлов їздив на полювання і відвідував тир, тож вільно міг користуватися зброєю.

Зокрема, слідчі опитали людей, які раніше заявляли про навмисне вбивство Павлова, ймовірно йдеться про однопартійців покійного Павлова - депутатів від "ОПЗЖ". Під час допиту ці люди не надали доказів своїх слів.

Хочу зазначити, що жодна допитана особа на підтвердження своїх слів, що це вбивство, жодних доказів не надала. Тому слідство все ж таки залишається на цих двох версіях, - додав Батюк.

Відомо також, що слідчі вже допитали понад 180 свідків і вивчили кілька десятків телефонних дзвінків Павлова.

Нагадаємо, що слідство вивчило мобільний телефон загиблого міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова, однак жодних листувань у ньому не знайшли. Раніше повідомлялося, що під час обшуку в будинку Павлова правоохоронці знайшли дві записки, згодом також з'явилася інформація, що перед смертю загиблий мер видалив усі листування з телефонних месенджерів.

Проте, через те, що листування велось ніби то саме у мережі Telegram створює низку проблем: "з ним працювати нам тепер набагато складніше, ніж з WhatsApp або Viber. Також слідство має поруч відео, яке не було оприлюднено"

Читайте також
Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео) Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео)
Слідство встановило факти серйозних зловживань у місті, тому не виключає ймовірного самогубства загиблого мера міста Костянтина Павлова. Міністр Монастирський зауважив, що це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи, а саме мер.
"Є сліди від удару": нові деталі смерті мера Кривого Рогу (відео) "Є сліди від удару": нові деталі смерті мера Кривого Рогу (відео)
Депутат Криворізької міської ради переконана, що смерть мера Кривого Рогу не самогубство і навіть не доведення до нього, а ймовірне вбивство.
Розслідують як "умисне вбивство": деталі смерті брата мера Кривого Рогу Павлова (відео) Розслідують як "умисне вбивство": деталі смерті брата мера Кривого Рогу Павлова (відео)
У Кривому Розі виявили тіло Андрія Павлова, рідного брата покійного мера міста Костянтина Павлова, у його власній квартирі.
Loading...
Load next