У Харкові викрили масштабне шахрайство: жінку обікрали на десятки мільйонів

У Харкові викрили масштабне шахрайство: жінку обікрали на десятки мільйонів
Загальна сума завданих потерпілій матеріальних збитків складає понад 36 мільйонів гривень. Зловмисники вже намагалися у 2019 році заволодіти майном підприємства.

У середу, 4 серпня 2021 року співвласниця та генеральна директорка одного з харківських приватних сільськогосподарських підприємств отримала смс-повідомлення, що з її особистого рахунку в банку знято гроші у сумі понад 36 млн грн.  

Правоохоронці почали шукати зловмисників. Ними виявились особи, які у 2019 році намагалися заволодіти майном цього підприємства.

Про це повідомили у пресслужбі Поліції Харківщини.

Директорка підприємства звернулась до відділення банку, де їй повідомили, що гроші списані в рамках виконавчого провадження. 

Банк додав, що гроші з рахунки жінки списані на підставі постанови, яку на адресу фінансової установи надіслав приватний виконавець. З наданих банком документів встановлено, що незнайомий директорці підприємства чоловік надав приватному виконавцю підроблений виконавчий напис. Вказаний документ засвідчений одним з київських нотаріусів, який в цей час був оголошений у розшук, - повідомляють у поліції.

Проте, на момент «укладення» договору потерпіла перебувала у Німеччині Тому вона фізично не могла нічого підписати. Це, ймовірно, свідчить про фальсифікацію.

5 серпня 2021 року під час спроби зняття вказаної суми коштів у відділенні одного з банків у м. Києві чоловіка затримано.

Попередньо встановлено, що у 2014 році чоловік-позикодавець був умовно-достроково звільнений від відбування покарання за умисне вбивство та у 2020 році засуджений за незаконний обіг наркотичних засобів, - зазначають правоохоронці. 

До того ж, до повторного рейдерського захоплення активів господарства причетні особи, які вже протиправно намагалися заволодіти майном цього підприємства у 2019 році. 

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. 

Читайте також
На Донеччині чоловік погрожував підірвати себе гранатою: поліцейські роззброїли зловмисника На Донеччині чоловік погрожував підірвати себе гранатою: поліцейські роззброїли зловмисника
До поліції Бахмута надійшло повідомлення про те, що поблизу одного з місцевих магазинів с. Яковлівка чоловік тримає в руках гранату, погрожуючи її підірвати.
Деталі загибелі бізнесмена у Харкові: у його будинку знайшли передсмертну записку (відео) Деталі загибелі бізнесмена у Харкові: у його будинку знайшли передсмертну записку (відео)
У харківському ресторані в центрі міста застрелився чоловік. Згодом стало відомо, що це зробив власник закладу Олег Привалов.
У Києві чоловік влаштував масову стрілянину: правоохоронці затримали зловмисника У Києві чоловік влаштував масову стрілянину: правоохоронці затримали зловмисника
На столичній Оболоні оперативники затримали киянина, який влаштував стрілянину
Loading...
Load next