ОБСЄ припиняє моніторингову місію на Донбасі через "протести" бойовиків (відео)

ОБСЄ припиняє моніторингову місію на Донбасі через "протести" бойовиків (відео)
Місія вже стикалася з протестами окупантів, але цього разу демонстранти, схоже, заблокували вхід до готелю, де базуються спостерігачі.

ОБСЄ призупинила свою місію з моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Оскільки вже кілька днів під готелем, де проживають члени місії ОБСЄ, проходить "акція протесту" окупантів. Зокрема, у суботу, 16 жовтня, близько 200 проросійських демонстрантів пікетували спостерігачів ОБСЄ, вимагаючи звільнення "офіцера" бойовиків, затриманого українськими військовими минулого тижня.

Фото: REUTERS

Про це 17 жовтня заявив головний спостерігач Яшар Халіт Чевік, повідомляє Reuters.

Через побоювання за нашу безпеку, через правила і міркування безпеки ми призупинили наші операції", - заявив Яшар Халіт Чевік.

Зі слів Чевіка, ОБСЄ стикалася з попередніми протестами проросійських бойовиків, але цього разу демонстранти перекрили вхід до готелю, де перебувають спостерігачі. При цьому він додав, що наразі спостерігачі не відчувають загрози з боку "протестувальників".

Фото: REUTERS

Зауважимо, що у суботу, 16 жовтня, близько 200 проросійських демонстрантів пікетували спостерігачів ОБСЄ, вимагаючи звільнення "офіцера" бойовиків, затриманого українськими військовими минулого тижня.

Нагадаємо, що правоохоронці СБУ допитали проросійського бойовика “ЛНР”, який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування. Під час затримання на Луганщині чоловік був озброєний вогнепальною зброєю й згодом з'ясувалось, що у нього також є кримінальне минуле. Зловмисник є учасником одного з підрозділів "6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР".

 

Читайте також
Співробітників місії ОБСЄ на Донбасі проросійські бойовики захопили в заручники (відео) Співробітників місії ОБСЄ на Донбасі проросійські бойовики захопили в заручники (відео)
Дії окупантів українська сторона розцінює як підрив повноважень місії, а, разом із непродовженням мандата ОБСЄ на російських прикордонних пунктах "Донецьк" і "Гуково", як свідому політику, спрямовану на витіснення місії з окупованих територій.
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео) Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео)
В окупованому Донецьку місцеві жителі скаржаться на непрацюючий вечорами громадський транспорт, адже там транспорт припиняє курсувати вже після 21 години.
Loading...
Load next