Співробітників місії ОБСЄ на Донбасі проросійські бойовики захопили в заручники (відео)

Співробітників місії ОБСЄ на Донбасі проросійські бойовики захопили в заручники (відео)
Дії окупантів українська сторона розцінює як підрив повноважень місії, а, разом із непродовженням мандата ОБСЄ на російських прикордонних пунктах "Донецьк" і "Гуково", як свідому політику, спрямовану на витіснення місії з окупованих територій.

Напередодні, 17 жовтня, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі частково призупинила свою роботу — бойовики "ДНР" заблокували спостерігачів у готелях декількох міст Донецької області. Однак, цього виявилось замало - в окупованій Горлівці Донецької області бойовики не випускають двох співробітників Моніторингової місії ОБСЄ і вимагають звільнити бойовика, якого українські військові затримали біля ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня.

Про це йдеться у звіті місії, також повідомляє представник Донецька в ТКГ від України Сергій Гармаш.

О 16:03 17 жовтня СММ зафіксувала, що автомобільні ворота передової патрульної бази (ППБ) місії в Горлівці (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька) були замкнені за допомогою ланцюга та навісного замка, а південніше воріт була запаркована машина (із блакитними табличками "ДНР"), що блокувала виїзд. Спостерігачі також бачили двох членів збройних формувань, які стояли поряд із машиною, - йдеться у звіті.

У звіті також зазначається, власник готелю, в якій розташована ППБ, повідомив співробітникам місії, що їм не дозволяється залишати приміщення готелю. Діють бойовики за наказом "мера Горлівки". Перед готелем, де розміщується міжнародна місія, за її даними, установили намети.

Власник готелю повідомив співробітникам Місії про те, що СММ не дозволять залишити приміщення готелю, пославшись на “накази від “мера Горлівки”. Він також сказав, що всі виходи заблоковано членами збройних формувань, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Українська делегація в ТКГ переконана, що утримання міжнародних спостерігачів місії ОБСЄ в ОРДЛО має ознаки міжнародного тероризму. Окрім цього, на дії бойовиків вже відреагували в українському МЗС. Речник відомства Олег Ніколенко у коментарі "24 каналу" наголосив, що такі дії Росії є неприпустимими.

Закликаємо Росію до неухильного виконання своїх зобов'язань: припинити провокації проти міжнародних спостерігачів місії ОБСЄ та розблокувати їхнє пересування, - наголосив Ніколенко.

Зауважимо, що незважаючи на призупинення роботи в окупованому Донецьку, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує свою діяльність на непідконтрольній українській владі частині Луганської області.

Нагадаємо, що правоохоронці СБУ допитали проросійського бойовика “ЛНР”, який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування. Під час затримання на Луганщині чоловік був озброєний вогнепальною зброєю й згодом з'ясувалось, що у нього також є кримінальне минуле. Зловмисник є учасником одного з підрозділів "6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР".

 

Читайте також
ОБСЄ припиняє моніторингову місію на Донбасі через "протести" бойовиків (відео) ОБСЄ припиняє моніторингову місію на Донбасі через "протести" бойовиків (відео)
Місія вже стикалася з протестами окупантів, але цього разу демонстранти, схоже, заблокували вхід до готелю, де базуються спостерігачі.
Російські бойовики обстріляли український Нью-Йорк на Донбасі (фото) Російські бойовики обстріляли український Нью-Йорк на Донбасі (фото)
Постраждалих немає, проте сильні пошкодження отримав будинок одного з місцевих жителів та дах гаража.
"Не витримав знущань та приниження": російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ (фото) "Не витримав знущань та приниження": російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ (фото)
До лав бойовиків він приєднався у 2016 році за вказівкою батька, який служив у сусідньому підрозділі. Там він спробував наркотики та став наркозалежним.
Loading...
Load next