"Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні", - Олексій Данілов

"Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні", - Олексій Данілов
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів у м. Луцьк нараду з керівниками міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, головами Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.

Під час наради О. Данілов наголосив, що додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону були визначені за результатами засідання РНБО України 10 листопада 2021 року. Повідомляє Ради національної безпеки і оборони України.

Восьмий рік триває військова агресія з боку РФ, і те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, - це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні, - сказав він.

За його словами, за даними розвідувальних органів:

Сьогодні на території Білорусі знаходиться вже близько 16 тисяч осіб - так званих біженців, - зазначив О. Данілов.

Секретар РНБО України наголосив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні. Він також висловив переконання щодо необхідності створення міжвідомчої робочої групи із залученням усіх силових структур, органів місцевого самоврядування для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та оперативного реагування.

Маємо діяти абсолютно скоординовано, спокійно та виважено, і сповідувати державницьку позицію, - наголосив він.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Тіло мігранта з Сиріїї знайшли у лісі на кордоні Польщі Тіло мігранта з Сиріїї знайшли у лісі на кордоні Польщі
Тіло 20-річного мігранта знайшли неподалік польсько-білоруського кордону.
"З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео) "З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео)
Сьогодні зовнішньополітичний речник депутатської групи німецьких соціал-демократів Нільс Шмід запропонував попросити Україну про допомогу.
Майже 70 мігрантів намагалися проникнути до Польщі з Білорусі Майже 70 мігрантів намагалися проникнути до Польщі з Білорусі
Після невдалої спроби - група з десяти осіб повернулася вглиб Білорусі.
Loading...
Load next