Антивакцинатора Стахіва заарештували з можливістю застави у майже мільйон гривень (відео)

Антивакцинатора Стахіва заарештували з можливістю застави у майже мільйон гривень (відео)
Галицький районний суд міста Львова обрав Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі  998 800 гривень.

Сьогодні Галицький районний суд міста Львова продовжив засідання про обрання запобіжного заходу одному з лідерів антивакцинаторського руху Остапу Стахіву. Про це повідомляє "Kurs".

Слідчий та прокурор просили суд обрати Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів або призначити заставу у розмірі 998 800 гривень. Сторона обвинувачення обґрунтувала це тим, що Стахів не має постійного місця проживання – живе в орендованій квартирі, а також тим, що він може знищити докази у справі.

Стахів своєї вини не визнає.

Я не погоджуюся тим, що мені інкримінують. Я вважаю себе невинним повністю, – заявив Стахів.

Він сказав, що сума застави для нього непідйомна, зазначив, що готовий ходити на допити, щоб якнайшвидше «розбити версію обвинувачення». Сказав, що живе у Львові з 2002 року, заробляє блогерством на монетизації в ютубі та платить податки. Переконував, що ніхто його не фінансує.

Суд призначив Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу у розмірі 998 800 гривень.

За умови внесенні застави суд заборонив Стахіву не відлучатися зі Львова, а також утриматися від спілкування зі свідками та здати паспорт.

Стаття 109 Кримінального кодексу України, за якою вручили підозру Стахіву, передбачає до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, СБУ оголосила Остапу Стахіву підозру у спробі повалення конституційного ладу в Україні. 

Запобіжний захід для Стахіва суд мав обрати іще вчора, проте не зміг цього зробити, адже на суді антивакцинатор не з'явився. Сьогодні стало відомо, що він переховувався у лікарні на Закарпатті.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Водій, який збив двох дітей на переході в Харкові не вносив застави та перебуває в ізоляторі Водій, який збив двох дітей на переході в Харкові не вносив застави та перебуває в ізоляторі
Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що прокуратура вимагатиме в апеляції збільшення застави для підозрюваного у ДТП на проспекті Науки в Харкові.
Loading...
Load next