"Жертв трагедії могло бути менше" : маршрутка, яка потрапила у смертельну ДТП на Чернігівщині, була переобладнана із вантажного спринтера

"Жертв трагедії могло бути менше" : маршрутка, яка потрапила у смертельну ДТП на Чернігівщині, була переобладнана із вантажного спринтера
Вранці 7 грудня на трасі «Чернігів-Мена-Сосниця-Грем'яч» біля Чернігова в районі села Брусилів маршрутка Mercedes Sprinter з пасажирами зіткнулася з фурою.

Загиблих і постраждалих у аварії на трасі під Черніговом могло бути менше, якби для пасажирських перевезень використовувався спеціально призначений транспорт. Про це розповів "Суспільному" заступник міністра інфраструктури, голова комісії з техрозслідування ДТП Мустафа Найєм. 

Зазначається, що за попереднім розслідуванням, спринтер було переобладнано із вантажного за кордоном і завезено до України 2010 року вже як пасажирський транспорт. Це дозволило перевізникові отримати необхідні дозволи, хоча за законом такі маршрутки не можуть брати участь у конкурсах.

Жертв трагедії могло бути менше, якби це був автобус для перевезення пасажирів. Бо задні крісла по суті просто зірвало через погане кріплення, і людей розчавило", — пояснив Найєм. І наголосив: з нового року в Україні перевірятимуть всі спринтери, чи вони не перероблені з вантажних. 

За словами Найєма, помітити таке перероблення цього конкретного спринтера могли на кількох етапах. А особливо митні служби, які повинні були перевірити це під час технічного контролю і реєстрації. 

Мустафа Найєм. Фото: "Апостроф"

У 2011 році він продав цей автобус і тоді йому ще раз чомусь підтвердили, що це автобус. Ми вже знаємо, яка точка обов’язкового технічного контролю надала йому цей дозвіл, і хто провів йому і підтвердив, що він може здійснювати перевезення пасажирів, — додає він. Наразі члени комісії досліджують, чи мала ця точка взагалі право проводити контроль. 

Нагадаємо, у селі Брусилів Чернігівської області сталася ДТП, внаслідок якої загинуло 13 осіб, ще 7 постраждали.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Жахлива ДТП на Чернігівщині: ЗМІ оприлюднили список жертв та тяжко травмованих Жахлива ДТП на Чернігівщині: ЗМІ оприлюднили список жертв та тяжко травмованих
Офіційної інформації із списком загиблих та постраждалих поки немає.
Аварія з рейсовим автобусом на Тернопільщині: двоє з дев'яти травмованих померли у лікарні (фото) Аварія з рейсовим автобусом на Тернопільщині: двоє з дев'яти травмованих померли у лікарні (фото)
Внаслідок ДТП постраждали 9 осіб, серед них – водій маршрутки, яка курсувала з Тернополя до Кременця.
У Ніжині сміттєвоз збив 6-річну дитину (фото) У Ніжині сміттєвоз збив 6-річну дитину (фото)
Поліція Чернігівщини встановлює обставини ДТП в Ніжині, у якій загинула дитина.
Loading...
Load next