У Харкові обвалилася частина будівлі, правоохоронці відкрили кримінальне провадження (відео)

У Харкові обвалилася частина будівлі, правоохоронці відкрили кримінальне провадження (відео)
У Харкові на проспекті Гагаріна, 20 стався обвал стіни нежитлової будівлі з четвертого до першого поверху. Травмованих і загиблих внаслідок обвалу не має.

 Обвал стався 1 січня, повідомив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд. Про це повідомляє пресслужба поліції.

За словами заступника начальника обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Анатолія Торяника, надзвичайники дізналися про обвал стіни під час моніторингу соцмереж 4 січня, викликів щодо руйнування будівлі раніше не надходило.

Причиною обвалу стіни могло бути будівництво поруч з будівлею, озвучив попередню причину руйнування речник мерії Юрій Сидоренко.

Це нежитловий будинок, це офісні приміщення колишнього заводу "Авторучка", які перебувають на приватній території, — повідомив Сидоренко.

За словами першого заступника міського голови Олександра Новака, будівля має власника, це не комунальне майно.

Тут розміщені колишні промислові будівлі, вони до житлових не мають стосунку, тут не було людей. Не зрозумілі поки причини обвалу, викликали слідчих, ДСНС, вони дивляться на ситуацію. Буде встановлена причина й буде зрозуміло, чому це сталося. У дворі проводяться роботи з будівництва, вирито котлован. Будуть перевірятися підстави для будівництва, чи є дозволи, — сказав Новак.

Будівля, у якій розташовувались офісні приміщення, готувалася під знесення та не використовувалась. Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Був коханцем дівчини: у Харкові підозрюваний у вбивстві молодої пари розповів нові деталі трагедії (фото) Був коханцем дівчини: у Харкові підозрюваний у вбивстві молодої пари розповів нові деталі трагедії (фото)
У Харкові 2 травня у квартирі на вулиці Дружби Народів виявили мертвими молоду пару - 24-річну жінку та 29-річного чоловіка. Правоохоронцям вдалось спіймати підозрюваного у жорстокому вбивстві, однак той повідомив поліцейським дещо іншу версію трагедії.
Дитина була сама вдома: на Харківщині затримали 60-річного педофіла, який зґвалтував 13-річну дівчинку (фото) Дитина була сама вдома: на Харківщині затримали 60-річного педофіла, який зґвалтував 13-річну дівчинку (фото)
Харківська поліція затримала 60-річного чоловіка, який ще у квітні зґвалтував немовнолітню дівчину, їй всьо лише 13 років. Педофіл скористався відсутністю батьків дівчини вдома та увірвався до неї.
У Харкові поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві молодої пари У Харкові поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві молодої пари
Харківська поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві двох молодих людей - 24-річної жінки та 29-річного чоловіка. Їх, 2 травня знайшли мертвими у квартирі на вулиці Дружби Народів у Харкові.
Loading...
Load next