Голого виводили на вулицю та змушували ковтати сигарети: на Запоріжжі підлітки жорстоко познущалися з однолітка

Голого виводили на вулицю та змушували ковтати сигарети: на Запоріжжі підлітки жорстоко познущалися з однолітка
Підлітки віком від 12 до 15 років запросили хлопця до будинку одного з них з у селищі Кушугум.

На Запоріжжі 15 січня шестеро школярів жорстоко познущалися зі свого колишнього 14-річного однокласника. Через це правоохоронці вже відкрили кримінальну справу. Про це повідомляє Національна поліція у Запорізькій області.

15 січня до відділу поліції № 6 Запорізького районного управління надійшло повідомлення від матері 14-річного підлітка про те, що над її сином знущались однолітки. На місце події негайно виїхало керівництво відділу поліції, слідчо-оперативна група, наряди групи реагування патрульної поліції. Попередньо встановлено, що ввечері 15 січня група неповнолітніх від 12-ти  до 15-ти  років запросила свого колишнього однокласника до будинку одного з них в селищі міського типу Кушугум. Там вони били хлопця, принижували та всіляко знущалися, — йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, шукати дитину рідні почали самостійно, бо мобільний був вимкнений, а його вже кілька годин не було вдома. Тільки близько 18 години матір дізналась адресу будинку, де її сина бачили того дня.

Матір потерпілого Анна розповіла виданню "061", що сину подзвонила дівчинка і він пішов на зустріч. Далі в підлітка відібрали телефон.

Він не прийшов додому і я почала дзвонити, але телефон був відключений. Потім я знайшла його старий телефон і почала обдзвонювати всіх. Не знаю, що вони з ним зробили б, якби я не приїхала. Мені його вивели. Придумали казку, що сина знайшли. Я одразу викликала швидку та поліцію. Всі приїхали оперативно, — сказала жінка.

Анна додала, що у її сина є опіки. Його змушувати ковтати сигарети, які ще горіли. Хлопця голого взимку виводили на вулицю та обливали холодною водою.

Якісь гроші з нього вибивали, — наголосила жінка.

Як повідомили правоохоронці, особи всіх шести порушників наразі встановлені. Правоохоронці доставили їх до відділу поліції, де опитали в присутності батьків. На місце були викликані інспектори ювенальної превенції, психологи, представники служби у справах дітей. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Причини жорстокого знущання з дитини та всі обставин події встановлюються в рамках досудового розслідування, — йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, у зв’язку з нововиявленими обставинами під час проведення  досудового розслідування за ч. 2 ст. 127 КК України (Катування) відкриті ще два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) КК України  та ч. 3 ст. 153 (Сексуальне насильство) КК України. Вирішується питання подальшої правової кваліфікації інших кримінальних дій фігурантів. 

Двох учасників протиправних дій затримано в порядку ст. 208 КПК України. Обидва 15-річні учні місцевого навчального закладу. Найближчим часом за погодженням з Запорізькою окружною прокуратурою, буде вирішуватися питання повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна, — інформує прес-центр поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чоловік ґвалтував дівчат-підлітків і знімав порно.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Жахлива ДТП сталася на трасі Дніпро-Запоріжжя: троє людей загинули (фото) Жахлива ДТП сталася на трасі Дніпро-Запоріжжя: троє людей загинули (фото)
Поліцейські відкрили кримінальне провадження через порушення ПДР. Аварія сталася близько 8 ранку 29 листопада.
Били руками й ногами: у ДБР повідомили про нові факти поліцейського свавілля (фото) Били руками й ногами: у ДБР повідомили про нові факти поліцейського свавілля (фото)
Одним із напрямів роботи ДБР є викриття та притягнення до відповідальності правоохоронців, які перевищують свої повноваження і знущаються з громадян. Серед останніх таких історій — перевищення повноважень працівниками поліції у Житомирській та Запорізькій областях, а також на Київщині.
"3 години знущався над дівчиною": у Київській області іноземець-нелегал зґвалтував студентку (фото, відео) "3 години знущався над дівчиною": у Київській області іноземець-нелегал зґвалтував студентку (фото, відео)
Правоохоронці затримали чоловіка за зґвалтування дівчини в Софіївській Борщагівці.
Loading...
Load next