Заворушення в центрі Києва: тисячі "тітушок" мали влаштувати бійки з підпалом автомобілів та шин (оновлено)

Заворушення в центрі Києва: тисячі "тітушок" мали влаштувати бійки з підпалом автомобілів та шин (оновлено)
Відомо, що організатори мали досвід роботи в правоохоронних органах і могли бути пов'язані із спецслужбами Росії.

Правоохоронці затримали 30 січня зловмисників, які планували масові заворушення в центрі столиці. Тисячі "тітушок" мали влаштувати бійки в Києві з підпалом автомобілів та шин, пише 24 канал.

Деталі про затримання людей, які планували в Україні заворушення, розповідають на брифінгу міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та голова Нацполіції Ігор Клименко.

Також Денис Монастирський заявив, що масові заворушення планували провести у низці областей України. Мова йде про центральний регіон, повідомляє НВ.

За словами глави МВС України Монастирського, заворушення планували у Сумській, Чернігівській, Полтавській та Черкаських областях. В епіцентрі уваги опинилися території на відстані 1 – 1,5 години їзди від Києва. Чернігівщина та Сумщина межують з Росією.

Акції планували провести у низці міст України. Зокрема, це була Сумська, Чернігівська, Полтавська та Черкаська області, — заявив Монастирський.

Головні тези Ігора Клименка:

— Перша проплачена акція протесту мала відбутися в Києві сьогодні, 31 січня, близько 11:00

— Заздалегідь про акцію не повідомлялося, погодження з поліцією не проводилося

— Загалом на організацію заходу учасники групи отримали більше 1 млн грн, 200 фаєрів, 200 димових шашок, 20 шин, 10 вогнегасників, 12 радіостанцій (щоб координувати дії натовпу біля ОП), бутафорська кров

— Все мало початися з виступу спікерів, далі тітушки мали «підігрівати» ситуацію, далі мали лунати кодові слова, які б мали стати знаком для початку зіткнень з поліцією

— Одного з «акторів» мали облити бутафорською кров’ю, щоб зімітувати поранення учасника мітингу — «технологія сакральної жертви», яка мала б стати поштовхом для подальших зіткнень

— Головною метою акції мала стати дестабілізація ситуація в Україні та створення міжнародного резонансу

— Затримано двох осіб, їм оголошено підозру, відкрито справу, вивчаються їхні зв’язки зі спецслужбами РФ.

За його словами, учасникам "протесту" були поставлені задачі: створити картинку, розкачати ситуацію та розіграти спектакль.

Він розповів, скільки планували заплатити за участь в заворушеннях.

Масовка - від 800 грн на людину, "тітішки" — 1200 грн, більш радикальні акції (запалювання шин) — 2500 доларів. Додатково виділили "касу" на штраф. Бо правоохоронці будуть затриматувати і будуть адмінпротоколи, — розповів він.

Клименко розповів, що учасники групи організаторів отримали авансом більше 1 млн гривень.

Ми наразі визначаємо шляхи надходження цих грошей, — повідомив він.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Трухін повинен сам прокоментувати ситуацію": Разумков та Монастирський відреагували на скандал з "слугою народу" (відео) "Трухін повинен сам прокоментувати ситуацію": Разумков та Монастирський відреагували на скандал з "слугою народу" (відео)
Ймовірно, інцидент із депутатом від "Слуги народу" Олександром Трухіним не набрав б такого розголосу, якби деякі українські ЗМІ масово б не почали видаляти новини в якій згадувалось його та причетність до аварії.
Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини
У київській поліції відкрили кримінальне провадження щодо порушення карантинних вимог в одному з готелів столиці, де день народження дружини святкував депутат від "Слуги народу", Микола Тищенко.
На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі
У селі Рагівка Вишгородського району Київської області, 14 квітня зник дворічний хлопчик. Батьки дитини протягом п'яти годин намагались самостійно відшукати дитину, однак усі спроби були марними.
Loading...
Load next