Провокації не вщухають: бойовики без упину гатять із важкого озброєння (відео)

Провокації не вщухають: бойовики без упину гатять із важкого озброєння (відео)
Російська Федерація продовжує йти за сценарієм вторгнення, кажуть іноземні партнери. Очільники європейських країн і США й далі закликають Путіна до ескалації конфлікту і запрошують агресора за стіл переговорів.

Російські найманці продовжують ігнорувати домовленості Тристоронньої контактної групи. Лише за минулу добу окупанти порушили режим тиші аж 80 разів, зокрема відкривши вогонь з важкого озброєння у напрямку Луганська. У Штабі ООС зазначають: це провокація.

За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях, здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів та створюють інші провокації для нагнітання ситуації, - Павло Ковальчук, начальник пресслужби Об’єднаних Сил.

Водночас ватажки так званих Л/ДНР оголосили примусову всезагальну мобілізацію. За словами Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової, призову підлягають навіть неповнолітні. Тим часом нібито масову евакуацію населення ОРДЛО до Росії Міністр оборони України вважає черговою постановкою.

Фактично вони захопили людей, літніх жінок та дітей в заручники, щоб зробити їх частиною своєї військової операції. Зараз ті нещасні люди, яких вивезли до Ростовської області і покинули напризволяще, намагаються повернутися додому, - Олексій Резніков, Міністр Оборони України.

За інформацією Міноборони, Росія сконцентрувала поблизу України близько 150 тисяч військовослужбовців. США і Британія продовжують пророкувати: вторгнення можливе уже найближчим часом.

У нас є підстави говорити, що Росія може напасти на Україну в найближчі тижні, найближчі дні. Ми думаємо, що вони нападуть на Київ, там живуть 2,8 мільйонів людей, - Джо Байден, Президент США.

Потрібно продовжувати дипломатію, але російське вторгнення в Україну виглядає дуже вірогідним, - Ліз Трасс, Міністерка Закордонних Справ Великої Британії.

Водночас іноземні партнери продовжують підтримувати українське військо зброєю та амуніцією. Зокрема напередодні Канада нам доставила гвинтівки, кулемети, пістолети та інше спорядження.

Ми цінуємо будь-яку допомогу, але ми маємо розуміти - це не благодійні внески, про які Україна має просити чи нагадувати, не благодійні жести, за які Україна має низько вклонятись, це ваш внесок у безпеку Європи та у безпеку світу, де Україна 8 років є щитом, - Володимир Зеленський, Президент України.

Тим часом в знак солідарності Україну планують відвідати міністри закордонних справ країн Балтії. А ще Литва, Латвія та Естонія заявили про готовність надати прихисток біженцям. Сьогодні ж Президент Франції Еммануель Макрон запропонував лідерам США та Росії провести саміт з безпекових питань задля деескалації напруги. Байден та Путін на зустріч погодились.

Путін максимально доводить до кипіння ситуацію: на мою думку крайнім кроком Путіна буде визнання ЛНР і ДНР незалежними державами і на їхнє запрошення введення вже регулярних частин РФ на території ЛДНР, можливі провокації у вигляді обстрілів розмежуючої фронтової лінії, але особисто я не вірю у широкомасштабний наступ російських військ, - Роман Піняжко, історик, політичний оглядач.

Тим часом українська влада закликає громадян стежити за розвитком подій, але не піддаватися  паніці і довіряти лише перевіреним джерелам.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики п'ять разів порушили "тишу" - ООС Бойовики п'ять разів порушили "тишу" - ООС
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.
ООС: з боку збройних формувань РФ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню ООС: з боку збройних формувань РФ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Loading...
Load next