У Запорізькій області окупанти готуються до «виборів», а у Новій Каховці шукають ветеранів війни на Донбасі — Генштаб

У Запорізькій області окупанти готуються до «виборів», а у Новій Каховці шукають ветеранів війни на Донбасі — Генштаб

Триває 26-й день повномасштабної війни росії проти України. У Генштабі ЗСУ фіксують випадки дезертирства російських військових, а також підготовку до незаконних виборів у Запорізькій області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що окупаційні війська наразі відчувають потребу в ремонті пошкодженого озброєння та військової техніки. За наявною інформацією, через відсутність надходжень комплектуючих іноземного виробництва, призупинена робота підприємств корпорації «Уралзавод» та Челябинського тракторного заводу. Вони спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої військової техніки.

Своєю чергою фіксуються випадки дезертирства серед російських окупантів. У районі населеного пункту Гавронщина Макарівського району Київської області група російських військових заволоділа автомобілями місцевих, переодяглась у награбований цивільний одяг та виїхали у бік кордону з білоруссю.

Також на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області окупанти здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст.

А з метою організації «російських гумконвоїв» окупанти зосередили у порту Бердянська колону білих тентованих вантажних автомобілів КАМАЗ міністерства надзвичайних ситуацій рф. Подібні вантажівки використовувалися для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

На території одного з населених пунктів Запорізької області окупанти вже розгорнули пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств російської федерації. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки.

У Новій Каховці Херсонської області окупанти перевіряють документи на блокпостах міста, щоб виявити та затримати місцевих жителів, які брали участь у війні на Донбасі.

Нагадаємо, раніше з Бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next