У Харкові в пункті видачі гуманітарної допомоги росіяни вбили 6 людей, поранили ще 15 осіб

У Харкові в пункті видачі гуманітарної допомоги росіяни вбили 6 людей, поранили ще 15 осіб

У Харкові російські окупанти обстріляли цивільних, які стояли в черзі за гуманітарною допомогою. 

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

У Харкові в районі вулиці Академіка Павлова росіяни зі зброї дальньої дії обстріляли пункт «Нової пошти», біля якого харків’яни отримували гуманітарну допомогу.

За попередніми даними, загинули 6 мирних жителів, ще 15 – поранені, їх госпіталізували до лікувальних установ. Кількість жертв встановлюється. Це черговий військовий злочин російських окупантів! – каже Синєгубов.

Своєю чергою уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що мільйони українців у понад десяти містах позбавлені доступу до питної води через дії російських окупантів.

Війна частково або повністю позбавила доступу до питної води мешканців Маріуполя, Миколаєва, Харкова, Охтирки, Ізюму, Макарова, Пологів, Василівки, Оріхова, Гуляйполя, Чернігова, Тростянця та багатьох інших населених пунктів, - зазначила Денісова в Telegram.

В Донецькій області 200 тисяч людей не мають доступу до питної води. 

Зі збільшенням масштабів зіткнень існує загроза, що найближчими тижнями Донецька область може бути повністю відключена від водопостачання, - наголосила Денісова.

За її словами, піддаючи обстрілам стратегічні об'єкти життєдіяльності, країна-окупант порушує право громадян України на доступ до питної води, закріплене у резолюції Генеральної Асамблеї ООН та резолюції Ради ООН з прав людини.

Чернігів, який нещадно обстрілюється російськими окупантами, перебуває в умовах гуманітарної катастрофи та потребує нашої допомоги. Про це повідомив ексзаступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

Нагадаємо, раніше управління Служби безпеки України в Харківській області опублікувало допит полоненого російського контрактника Костянтина Булави, єфрейтора, радиста-розвідника 2-ї бригади спеціального призначення ГРУ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next