В Україні заблокували схему з відмивання коштів російського та білоруського бізнесу (фото)

В Україні заблокували схему з відмивання коштів російського та білоруського бізнесу (фото)

Заблоковано схему, через яку на рф та рб відмивалися мільйони доларів. Повідомляє Державне бюро розслідувань.

Викрито організовану групу, що намагалася заробити в умовах агресії рф проти України. Ділки організували незаконне виведення з країни коштів російського та білоруського бізнесу, які могли бути націоналізовані та направлені на потреби ЗСУ.

Фото: Державне бюро розслідувань

ДБР вийшло на групу зловмисників під час проведення фільтраційних заходів громадян росії та можливих учасників ДРГ. Його організатори мали по декілька паспортів на різні прізвища.

Фото: Державне бюро розслідувань

До початку агресії ділки займались легалізацією грошей, мінімізацією податкового навантаження та виведенням коштів через афільований конвертаційний центр.

При цьому зловмисники користувались корупційними зв’язками у реєстраційних та інших органах влади для виготовлення паспортів громадянина України та інших документів на вигадані імена та прізвища, тощо. На паспорти з несправжніми установочними даними вони реєстрували комерційні структури та активно використовували їх у протиправній фінансово-господарській діяльності.

Лише впродовж кількох місяців 2021 року через фіктивні фірми було переведено в готівку понад 110 млн гривень, - повідомили у ДБР.

Вже під час активної фази війни росії проти України вони вирішили «розширити» свій бізнес та почали надавати послуги щодо нелегального виведення коштів «контрагентів» з нашої держави через механізм так званих «перестановок» готівки.

Фото: Державне бюро розслідувань


В Бюро повідомили, що в ході проведення обшуків за місцями проживання та в офісах учасників злочинної групи було вилучено майже 1,5 млн дол та 150 тис. євро, підроблені паспорти громадян України, печатки та документи фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ознаками зловживання владою та ухилення від сплати податків, зборів. Тривають слідчі дії. У тому числі встановлюються посадові особи у реєстраційних та інших органах влади, які сприяли видачі фальшивих документів.

Нагадаємо, що більше 25 тисяч рашистів відправились у пекло: генштаб підрахував втрати ворога.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Loading...
Load next