Світ не повинен нав'язувати Україні "поганий мир" з рф, — Джонсон

Світ не повинен нав'язувати Україні "поганий мир" з рф, — Джонсон

Світ не має давити на Україну та президента Володимира Зеленського щодо підписання "поганої мирної угоди" з Росією.

Велика Британія залишиться на "передовій" підтримки Україні в боротьбі з російським агресором, сказав прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, передає його речник у Reuters.

Він сказав, що важливо, аби на президента Зеленського не тиснули, щоб він погодився на поганий мир, зазначивши, що погані мирні угоди не тривають довго. Він сказав, що світ повинен уникати будь-якого результату, при якому необґрунтована агресія президента рф володимира путіна здаватиметься виправданою, - сказав речник прем'єра.

Своєю чергою офіційний Київ хоче придбати ізраїльську систему протиракетної оборони «Залізний купол» та підписати договір про передачу протитанкової керованої ракетної системи Spike SR з Німеччини в Україну. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, повідомляє видання The Jerusalem Post.

Минулого тижня, наскільки я знаю точно, американці дали дозвіл на перекидання протитанкових ракет з Німеччини в Україну, та Ізраїль сказав «ні»… Я хочу, щоб уряд Ізраїлю вийшов із зони комфорту та повернувся до реальності, — сказав посол.

Він також підтвердив, що Ізраїль відмовився підписати договір про передачу системи захисту виробництва компанії Rafael Advanced Defense Systems, при тому що підприємство вже продало ПТРК 5-го покоління SPIKE (протитанкова керована ракета) 18 членам ЄС та НАТО.

Нам потрібна допомога Ізраїлю… Я маю на увазі, що нам потрібна військово-технічна підтримка, нам потрібен «Залізний купол», який дозволить нам врятувати наших мирних жінок та дітей від обстрілів російських ракет на нашій території, — сказав Євген Корнійчук.

Нагадаємо, раніше Зеленський поговорив з Джонсоном.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України
Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації й заявив про те, що Україна нещодавно пережила чергову загрозу нападу Росії у квітні цього року.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next