Може відбутися вже сьогодні: росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС

Може відбутися вже сьогодні: росіяни готують масштабну провокацію на ЗАЕС
Окупанти зокрема хочуть відключити ЗАЕС від української енергосистеми.

Російські загарбники озвучили керівництву Запорізької атомної електростанції вимогу про обмеження допуску персоналу на станцію сьогодні, 19 серпня 2022 року. На майданчик пропускають лише оперативний персонал, який забезпечує функціонування енергоблоків. Це може свідчити про масштабну провокацію на ЗАЕС уже сьогодні.

Про це повідомляють в Енергоатомі, передає ПравдаТУТ News.

Є інформація, що російські окупаційні сили найближчим часом планують зупинити робочі енергоблоки та відключити їх від ліній зв‘язку видачі потужності в українську енергосистему. Наразі військові рф шукають постачальників пального для дизель-генераторів, які мають включитися після зупинки енергоблоків та за відсутності зовнішнього енергопостачання для систем охолодження ядерного палива, - зазначили в Енергоатомі.

Зокрема, вчора ввечері до Енергодару прибула численна пропагандистська знімальна група. Її члени разом з представниками ФСБ рф на території ГК «Аліса» провели спільну нараду. А вже о 00:15 19 серпня російські окупанти вели обстріл у напрямку навчально-тренувального центру (НТЦ) станції.
Точно зафіксовано, що ці обстріли здійснювалися з двох місць – автовокзалу та скидного каналу: у першому випадку – 1,5 секунди і удар, а в другому – удар лунав через три секунди.

Зрозуміло, що окупанти роблять це для створення «яскравої» картинки у пропагандистських ЗМІ, щоб звинуватити ЗСУ в цих обстрілах, - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, учора Володимир Зеленський, Реджеп Ердоган та Антоніо Гутерреш провели зустріч у Львові, під час якої, зокрема, окрему увагу приділили темі ядерного шантажу росії на Запорізькій АЕС. За словами Володимира Зеленського, цей свідомий терор з боку агресора може мати глобальні катастрофічні наслідки.

Тому ООН повинна забезпечити безпеку цього стратегічного об’єкта, його демілітаризацію та повне звільнення від російських військ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео) Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео)
Таким чином, рф мала намір скомпрометувати Моніторингову місію ОБСЄ в Україні.
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу
В Офісі Президента назвали головну мету стягування військ Російської Федерації до українсько-російських кордонів. Цим самим Росія намагається змусити українську владу визнати незаконну окупацію частини Донецької і Луганської областей.
Loading...
Load next