На Харківщині ЗСУ просунулися до кордонів з росією, — Залужний

На Харківщині ЗСУ просунулися до кордонів з росією, — Залужний

Збройні сили України на Харківщині просуваються не лише у південному та східному напрямках, але й на північ, у бік державного кордону з росією.

До виходу на державний кордон залишається 50 км, - повідомив у неділю, 11 вересня, у Facebook головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний, передає "DW".

Він зазначив, що розвитку успішного контрнаступу української армії на Балаклію, Ізюм та Куп'янськ передувало захоплення потужних укріпрайонів російських військ. Генерал також підтвердив звільнення сіл Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка. Усього, за словами Залужного, від початку вересня вдалося деокупувати понад три тисячі квадратних кілометрів території України.

Пізніше цього дня міський голова міста Дергачі Харківської області В'ячеслав Задоренко повідомив, що ЗСУ також увійшли до селища Козача Лопань Харківської області, яке знаходиться приблизно за п'ять кілометрів від кордону України з РФ.

Козача Лопань під контролем ЗСУ, - повідомив він у Facebook.

Декілька відео з українськими військовими у селищі оприлюднила в соцмережах Дергачівська міська рада. Офіційної інформації від Генштабу ЗСУ про звільнення Козачої Лопані наразі немає.

Нагадаємо, раніше Залужний звернувся до українських школярів та закликав вірити в ЗСУ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста Бойовики обстріляли гуманітарний конвой Червоного Хреста
Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.
Loading...
Load next