Хакери зі Львова зламали мільйони акаунтів в Україні та ЄС для прокремлівських фейків - СБУ

Хакери зі Львова зламали мільйони акаунтів в Україні та ЄС для прокремлівських фейків - СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала хакерське угруповання, яке «зламало» майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС. До його складу входило декілька хакерів зі Львова, які діяли в інтересах рф. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах. Повідомила СБУ.

Зловмисники зламували активні облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу, отримуючи доступ до персональних даних громадян. Цю конфіденційну інформацію продавали через анонімну платформу «Даркнет», а гроші отримували на заборонені в нашій державі електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney, - ідеться у повідомленні.

За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і одержали майже 14 млн грн «прибутку». Їхніми «оптовими клієнтами» були прокремлівські пропагандисти. Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових новин з фронту та створення панічних настроїв, вказали у СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили у хакерів докази незаконної діяльності. Організатору повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що космічний корабель вріжеться в астероїд під час випробувальної місії захисту Землі (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Стояла навколішки й плакала посеред траси: на Львівщині врятували жінку Стояла навколішки й плакала посеред траси: на Львівщині врятували жінку
Нетвереза жінка була у небезпеці, адже вона знаходилася на суцільній смузі та її могла збити машина.
Знайдені у львівському парку рештки належать зниклій безвісти жінці (відео) Знайдені у львівському парку рештки належать зниклій безвісти жінці (відео)
Оперативники викрили зловмисника, підозрюваного у вбивстві львів’янки, розчленоване тіло якої було виявлене у парку.
Loading...
Load next