СБУ «розколола» російських диверсантів з приватної військової компанії, яких спецпризначенці Служби затримали на Харківщині минулого тижня

СБУ «розколола» російських диверсантів з приватної військової компанії, яких спецпризначенці Служби затримали на Харківщині минулого тижня

Співробітники СБУ провели масштабну роботу із бойовиками приватної військової компанії рф, яких спецпризначенці Служби захопили у полон під час бойової операції минулого тижня. Наразі отримано вичерпну доказову базу їхніх воєнних злочинів та звірств, які вони вчинили на тимчасово окупованій Харківщині. 

Служба безпеки встановила, що перебуваючи на території Ізюмського району, загарбники проводили так звані «зачистки» місцевого населення та «полювали» на АТОвців.

Двоє учасників ворожої ДРГ – військовослужбовці 16 окремої бригади спеціального призначення російського гру, а ще двоє – найманці приватної військової компанії.

На початку вересня 2022 року на території тимчасово окупованого смт Борова ця диверсійно-розвідувальна група викрадала місцевих мешканців, які брали участь у проведенні АТО.

За даними слідства, всіх викрадених чоловіків поміщали у триметрову земляну яму і утримували зв’язаними без води та харчування. Над затриманими жорстоко знущалися, погрожували убивством та били.

Окупанти проводили допити і намагалися погрозами і тортурами вибити інформацію про інших патріотично налаштованих жителів регіону.

Ці та інші факти їхніх звірств дозволили повідомити рашистам про підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Досудове розслідування триває і СБУ робить усе, щоб виявити злочини російських окупантів на нашій землі та притягнути винних до відповідальності.

Документування злочину здійснювали слідчі Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що через ранкову атаку дронами в Києві загинули чотири людини, серед них – вагітна.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Loading...
Load next