СБУ затримала "регіоналку", яка очолила "виборчу комісію" рф у Херсоні

СБУ затримала "регіоналку", яка очолила "виборчу комісію" рф у Херсоні

Служба безпеки України затримала колаборантку з "Партії регіонів, яка очолила створену росією "дільничу виборчу комісію" під час тимчасової окупації Херсона, а також погрожувала розстрілом херсонцям, які відмовлялись "голосувати" за рф.  Повідомила пресслужба СБУ.

За інформацією слідства, після захоплення міста жінка добровільно погодилась співпрацювати з окупантами і запропонувала свою допомогу у війні. Вона отримала російський паспорт і "призначення" до лав так званої  "адміністрації", де очолила створену рф "дільничну виборчу комісію". 

Вона виконувала завдання росії щодо організації та проведення псевдореферендуму у тимчасово окупованій частині півдня України. СБУ повідомляє, що колаборантка розгорнула широку агітаційну кампанію на підтримку "референдуму" на території одного з районів Херсона. Вона особисто закликала людей прийти на "дільниці" і "проголосувати" на користь рф, а також обходила приватні будинки, вимагаючи поставити потрібну "відмітку в бюлетенях". У разі відмови вона кликала озброєних російських окупантів, які заходили в оселю та погрожували розстрілом.

СБУ повідомляє, що після деокупації міста вона намагалась "бути непомітною", однак її затримали. У колаборантки виявили російський паспорт та партійний квиток.

Їй повідомлено про підозру за колабораційну діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за змовою групою осіб. Запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, що авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по окупантах.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео) СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео)
Покаранням за державну зраду є довічне позбавлення волі.
З початку вторгнення рф СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів (відео) З початку вторгнення рф СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів (відео)
Зокрема було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, що планувала здійснити замах на Президента України.
СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу окупантів (відео) СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу окупантів (відео)
Служба безпеки працює, щоб притягнути до відповідальності всіх учасників та організаторів злочинів проти державної безпеки України.
Loading...
Load next