САП закликає Захід сприяти екстрадиції корупціонерів до України

САП закликає Захід сприяти екстрадиції корупціонерів до України

Західні партнери можуть допомогти Києву у боротьбі з корупцією, екстрадуючи в Україну осіб, які перебувають під слідством.

Про це заявив директор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко в інтерв'ю Reuters.

Клименко зазначив, що більшість країн, до яких Київ звертався з проханням екстрадувати підозрюваних у корупції, відмовилися це зробити. Серед них - Австрія, Іспанія, Велика Британія.

У 90% випадків у нас є один або більше суб'єктів, які перебувають за кордоном, і процедура повернення цих людей до України ускладнена, - сказав він.

За словами керівника САП, питання екстрадиції надзвичайно важливе у контексті зусиль України з викоренення корупції, які Європейська комісія визначила як попередню умову для початку переговорів про членство України в ЄС.

Розслідування кримінальної справи є досить неефективним, коли ми не можемо повернути цих людей в Україну ... для здійснення належного правосуддя, - наголосив Клименко.

Він також наголосив, що Київ гарантує безпечне утримання під вартою підозрюваних.

Нагадаємо, Суд Франції відмовив Україні в екстрадиції Жеваго.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Loading...
Load next