Суд Франції відмовив Україні в екстрадиції Жеваго

Суд Франції відмовив Україні в екстрадиції Жеваго

Французький суд постановив, що український мільярдер Костянтин Жеваго не повинен бути екстрадований за звинуваченнями у розтраті. Про це інформує Sky News з посиланням на повідомлення речника Жеваго.

Україна видала ордер на арешт Жеваго, який обіймав посаду народного депутата України з 1998 по 2019 рік, у 2019 році, а міжнародний ордер на арешт – у 2021 році.

Жеваго заперечує вчинення будь-яких правопорушень.

27 грудня 2022 року, за запитом Державного бюро розслідувань французькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата й акціонера банку АТ "Банк"Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго на елітному курорті Куршевель (Франція).

У ДБР заявили, що у межах розслідування кримінального провадження Жеваго та топменеджерам банку інкримінують розтрату 113 млн доларів, через що постраждали інтереси держави та вкладників банку. У січні 2023 року Французький суд у місті Шамбері вирішив звільнити українського мільярдера та ексдепутата Костянтина Жеваго під заставу в 1 мільйон євро до слухання справи про його екстрадицію в Україну.

Нагадаємо, На відновлення України Японія виділила майже $350 мільйонів.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду Зустріч Зеленського і Макрона пройде у форматі обіду
Під час завтрашнього візиту до Парижу президент України Володимир Зеленський, зустрінеться із французьким президентом - Емманюелем Макроном. Зустріч відбудеться у неформальній обстановці, за обідом.
Loading...
Load next