Байден агітує союзників підтримати вступ України до НАТО

Байден агітує союзників підтримати вступ України до НАТО

Президент США Джо Байден та його команда перебувають у розпалі важливої розмови з іншими членами НАТО щодо того, як і коли Україна може приєднатися до Альянсу.

Зазначається, що питання членства України в НАТО є одним з кількох питань, які лідери обговорять під час саміту Альянсу в липня, повідомляє CNN.

Також обговорюватимуться нові зобов’язання щодо витрат на оборону та призначення нового генерального секретаря НАТО замість Єнса Столтенберга, який планує залишити свій пост восени.

Проте саме питання членства України стане однією з найгарячіших точок для групи, якій вдалося залишатися напрочуд єдиною в умовах вторгнення Росії, - йдеться у повідомленні.

На минулих самітах НАТО союзники підготували спільну декларацію, в якій виклали спільні погляди. Нездатність досягти консенсусу цього року мала б величезні наслідки та сигналізувала б про проблеми в єдності Альянсу, оскільки війна в Україні триває, пише CNN.

Деякі союзники, зокрема у Східній Європі, які розташовані ближче до України та Росії, виступають за більш конкретний шлях приєднання Києва до оборонного альянсу після закінчення війни.

Інші європейські посадовці, особливо в Західній та Південній Європі, стверджували, що прискорений вступ України до НАТО може бути надто провокаційним та надзвичайно ризикованою авантюрою для Альянсу, навіть якщо бойові дії будуть припинені, особливо якщо Росія все ще претендує на територію України.

Нагадаємо, В Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, - Герман Галущенко

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Loading...
Load next