Україна отримає від Фінляндії близько 105 млн євро військової допомоги

Україна отримає від Фінляндії близько 105 млн євро військової допомоги

Ще близько 105 млн євро виділить Фінляндія на військову підтримку України. 

Про це повідомило Міністерство оборони Фінляндії на своєму сайті.

Фінляндія поставить Україні додаткову військову допомогу. Президент Республіки ухвалив рішення з цього питання 6 липня 2023 року на підставі пропозиції Уряду, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це 17-те постачання військової допомоги з Фінляндії в Україну. Вона включає в себе, крім іншого, більше зенітного озброєння і боєприпасів. Компенсаційна вартість усіх комплектів військової техніки, поставлених Фінляндією в Україну, наразі становить близько 1,2 мільярда євро.

Ми продовжуватимемо підтримувати Україну разом із нашими союзниками. Результат війни визначить порядок безпеки Європи та Фінляндії на десятиліття, тому підтримка України також є невід'ємною частиною безпеки Фінляндії, – цитується заява міністра оборони Антті Хакканена.

Підкреслюється, що з оперативних причин і для забезпечення безпечного доставлення допомоги не надаватиметься жодної додаткової інформації щодо конкретного змісту, способу доставлення або розкладу допомоги.

У додатковій допомозі враховувалися як потреби України, так і ресурсна ситуація Сил оборони – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Рф дозріла до громадянської війни – Кирило Буданов

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Loading...
Load next