Молдова висилає 22 російських дипломати через шпигунський скандал

Молдова висилає 22 російських дипломати через шпигунський скандал

Молдова висилає 22 російських дипломати через шпигунський скандал.

Про це повідомляє NewsMaker

Як уточнив радник міністра закордонних справ Молдови з комунікацій Ігор Захаров, влада прийняла рішення вислати 22 дипломати та 23 представники технічного персоналу посольства росії.  

Їх не оголошують персонами нон грата, а просять залишити Молдову з метою забезпечення дипломатичного паритету, – поячснив він. 

Офіційний представник МЗС росії Марія Захарова прокоментувала рішення молдавської влади: «Розцінюємо це як необґрунтовані та недружні дії, які не залишаться без відповіді. Це черговий крок руйнування двосторонніх відносин із боку кишинівського режиму. 

Як відомо, 24 липня, Insider та Jurnal TV опублікували спільне розслідування. Журналісти виявили, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен та супутникових тарілок. Вони перехоплюють сигнали супутникової телефонії. Це дозволяє прослуховувати телефонні розмови та перехоплювати переговори щодо рації місцевої поліції. За даними журналістів, щороку кількість супутникових тарілок зростає, а на дах посольства піднімаються співробітники російських спецслужб.  

Після публікації журналістського розслідування міністерство закордонних справ та євроінтеграції (МІДЕІ) викликало посла рф у Молдові Олега Васнєцова. 

Глава МЗС Молдови Ніку Попеску оголосив, що влада прийняла рішення скоротити кількість російських дипломатів.

Нагадаємо, В Україні запустили в продаж марки, присвячені СБУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next