У Херсоні затримали колоборанта, який присягнув «на вірність рф»

У Херсоні затримали колоборанта, який присягнув «на вірність рф»

Служба безпеки затримала у Херсоні ще одного колаборанта, який допомагав росіянам проводити масові репресії проти місцевих жителів під час окупації міста.

Про це повідомила СБУ.

Зловмисником є мешканець обласного центру, який після окупації регіону добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Підписавши «присягу громадянина рф», його призначили «молодшим інспектором» у місцевій в’язниці під назвою «ізолятор № 1».

На цій «посаді» він конвоював викрадених українців до катівень, де брав участь у тортурах над потерпілими. Встановлено, що зловмисник бив українських бранців, забирав у них особисті речі і на довгий час залишав без їжі та води.

Під час фізичного насильства над потерпілими колаборант неодноразово погрожував їм вбивством. Після звільнення Херсона зловмисник намагався «залягти на дно» і тим самим уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцерозташування і затримали.

При обшуку у помешканні фігуранта виявлено:

  • окупаційну «перепустку», яка дозволяла йому безперешкодно проїжджати через російські блокпости;
  • «виписку з наказу» про призначення на «посаду» у лавах загарбницького органу;
  • «довідку» про зарахування до адміністрації російської катівні;
  • підписану колаборантом «присягу» на вірність країні-агресору та заяву на отримання громадянства рф.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, Алгоритм реєстрації нових транспортних засобів в Україні буде оновлено

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу окупантів (відео) СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу окупантів (відео)
Служба безпеки працює, щоб притягнути до відповідальності всіх учасників та організаторів злочинів проти державної безпеки України.
СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео) СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео)
Покаранням за державну зраду є довічне позбавлення волі.
З початку вторгнення рф СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів (відео) З початку вторгнення рф СБУ виявила майже 100 ДРГ і затримала понад 300 колаборантів (відео)
Зокрема було ліквідовано диверсійно-розвідувальну групу, що планувала здійснити замах на Президента України.
Loading...
Load next