У Литві негода зламала понад 540 тисяч дерев по всій країні

У Литві негода зламала понад 540 тисяч дерев по всій країні

Цьоготижневий буревій у Литві повалив понад 50 тисяч дерев у лісах, лісівники досі ліквідовують наслідки стихії.

Про це повідомило в четвер Державне підприємство лісового господарства (VMU), пише LRT.

Найбільше дерев буревій вирвав з корінням у північній частині країни. Орієнтовний обсяг зламаної деревини, що підлягає вивезенню, становить близько 30 тисяч кубометрів.

Лісівники наразі ліквідовують наслідки буревію і попереджають, що сильний вітер може призвести до зламу великих дерев і падіння гілок, що робить особливо небезпечним ходіння в лісі, стояння або паркування автомобілів під високими деревами.

6-7 серпня по всій Литві пройшов сильний буревій, який завдав шкоди не тільки населенню, інфраструктурі міст, а й лісам. За нашими оцінками, було пошкоджено до 2 тисяч гектарів лісів. У деяких місцях були зламані або викорчувані окремі дерева, а в інших – повністю знищено кілька гектарів, – розповідає Валдас Каубре, генеральний директор VMU.

За словами голови VMU, першочерговим завданням нині є розчищення доріг, завалених деревами.

Ялинові ліси найбільше страждають від сильних вітрів, оскільки ялини мають неглибоке коріння і їх легко викорчовувати. Натомість соснові ліси є більш стійкими через міцніше та глибше коріння. Однак сосни частіше ламаються навпіл під дією сильного вітру.

Нагадаємо, Військові облігації лише за липень залучили до бюджету 25 млрд грн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next