Окупанти повертаються до виготовлення ракет радянського типу через брак чипів

Окупанти повертаються до виготовлення ракет радянського типу через брак чипів

Виробникам озброєнь у рф довелося або монтувати низькоякісні чіпи, 40% яких браковані, або взагалі використати радянські технології.

Про це повідомляє BBC з посиланням на західних чиновників.

Обмеження на експорт до росії мікросхем таки діють: постачання з-за кордону на початку цього року впали на дві третини, навіть попри збудовані ланцюжки обходу санкцій.

Тому виробникам озброєнь довелося або брати низькоякісні чіпи, 40% яких браковані, або взагалі використовувати радянські технології, зазначає видання.

А Ростех терміново вирішив озброїти армію артилерійськими установками на колісних шасі — як у знаменитих HIMARS та Caesar. У срср та росії колісні САУ майже не використовували, віддаючи перевагу гусеничним. Але після успіху західних установок Ростех теж задумав створити їх аналоги, хоч і по-своєму: на колеса, по суті, поставлять також розроблені ще в СРСР гаубицю "Мста" та гармату від десантної машини "Нона". І це все має воювати проти сучасної техніки, яку постачають українській армії західні країни.

Нагадаємо, Росіяни обстріляли Запоріжжя: є загиблий та поранені

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео) Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео)
Внаслідок обстрілу був поранений керівник відомства Олександр Дунець. Йому вже зробили операцію - стан здоров'я чоловіка задовільний та він вже на робочому місці.
Loading...
Load next