В Україні судитимуть так званого «голову лнр»

В Україні судитимуть так званого «голову лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого «голови ЛНР», якого підозрюють у злочинах проти основ національної безпеки України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Йому інкриміновані умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, публічні заклики до їх вчинення за попередньою змовою групою осіб, а також участь в організації і проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Розслідування встановило, що з 2018 року обвинувачений після так званих «чергових виборів» став очолювати незаконно створену псевдореспубліку.

20 вересня 2022 року «голова ЛНР» підписав фейковий закон «Про референдум "ЛНР" з питання входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта РФ».

Він систематично заявляв у пропагандистських місцевих і російських ЗМІ про необхідність приєднання «республіки» до країни-агресора.

На основі «документа» організовано підготовку постановчого волевиявлення, яке пройшло на тимчасово захопленій ворогом частині Луганщини.

Після оприлюднення «результатів» незаконного референдуму обвинувачений звернувся до президента Росії з пропозицією про прийняття «ЛНР» до складу Російської Федерації.

30 вересня 2022 року так званий «голова ЛНР» під час зустрічі з президентом РФ підписав незаконний договір про «приєднання» тимчасово захопленої території Луганської області до Росії, чим порушив територіальну цілісність України у кордонах, визначених Конституцією України.

Обвинувачений активно здійснює антиукраїнську діяльність, видає та підписує юридично «документи» та співпрацює з росіянами.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, "Укренерго" брало аварійну допомогу від енергосистеми Румунії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО
Четверо злочинців шляхом обману заволоділи державними коштами у великих розмірах - 6,8 мільйона гривень. Чоловіки підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій, кошти згодом вони забирали собі.
"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео) "Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Loading...
Load next