ДБР передало в управління держави вантаж вартісних металів на понад 6 млн грн

ДБР передало в управління держави вантаж вартісних металів на понад 6 млн грн

Працівники ДБР передали в управління Нацагентству з питань розшуку активів (АРМА) арештований вантаж, який містить дорогоцінні метали загальною вартістю 5,8 млн грн.

Про це повідомляє ДБР.

У січні цього року було викрито злочинну схему вивезення з України брухту кольорових та дорогоцінних металів, що заборонено законодавством. Впродовж 2022-2023 років під виглядом «шлаку мідноцинкового» київське підприємство вивозило до Німеччини цілі та подрібнені мікросхеми, які у своєму складі містили кольорові та дорогоцінні метали.

Правоохоронці виявили, що вантаж не відповідає заявленому в митній декларації. Комерсанти намагались вивезти змішану партію подрібнених обпалених електронних плат. Продукцію вагою майже 23 тонни вилучили і як підтвердила експертиза, у його складі є дорогоцінні й кольорові метали. Зокрема 1,3 кг золота, 4,8 кг срібла, 229 грамів платини, 619 грамів паладію та майже 6 тонн міді. Загальна вартість дорогоцінних металів – 5,8 млн грн.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями митниці. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, СБУ затримала у Києві «військового перевертня»: готував удари рф по столичних ТЕЦ

 Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео) "Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.
Справа на 1,5 мільярди: ДБР викрило корупційну схему в Міненерговугілля (відео) Справа на 1,5 мільярди: ДБР викрило корупційну схему в Міненерговугілля (відео)
Слідчі Державного бюро розслідувань викрили масштабну схему передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.
Loading...
Load next