Понад 2 тис. фейкових мінувань з початку року: серед фігурантів ‒ неповнолітні, які працювали на рф

Понад 2 тис. фейкових мінувань з початку року: серед фігурантів ‒ неповнолітні, які працювали на рф

З початку цього року отримано більше ніж 2 тис. анонімних погроз щодо підриву держустанов, шкіл, лікарень та інших місць масового скупчення людей. Більшість інформації про псевдомінування надходила як інтернет-повідомлення з території рф, а також від українських «абонентів».

Про це повідомляє СБУ.

Для «розсилання» терористичних повідомлень російські спецслужби все частіше залучають неповнолітніх дітей. Щоб вербувати українських підлітків окупанти використовують заборонену соцмережу «Вконтакте», підконтрольні Телеграм-канали та ігрові інтернет-платформи.

На цих ресурсах представники спецслужб рф «знайомляться» з юними користувачами і пропонують їм співпрацю. Дуже часто для схилення дітей до підривної діяльності ворог застосовує методи шантажу та психологічних маніпуляцій, а також пропонує «легкі» гроші.

Перед відправленням повідомлень про фейкові мінування «анонімні терористи» отримують від своїх російських кураторів перелік «пріоритетних» об’єктів в Україні. Для анонімності «листів» їхні автори надсилають їх з використанням спеціалізованого програмного забезпечення.

Як відомо, у Черкасах викрито двох учнів старших класів місцевої школи, які у липні цього року повідомили про «мінування» обласної військової адміністрації та міського торговельного центру. Юнаки діяли за вказівкою представників фсб, які завербували обох школярів через підконтрольні рф Телеграм-канали.

Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі. Якщо зловмиснику не виповнилося 16 років, то за вчинений злочин відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють.

Нагадаємо, За 2023 рік Україна отримала понад $13 млрд макрофінансової допомоги від ЄС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Черговий фейк для дестабілізації ситуації (відео)
У СБУ повідомили, що ні силовики, ні поліцейські такої інформації не поширювали. Подібними повідомленнями хочуть загострити ситуацію на мирних територіях.
Loading...
Load next