Україна вилучить понад 800 одиниць рухомого майна рф

Україна вилучить понад 800 одиниць рухомого майна рф

Уряд схвалив проєкт Указу Президента України про введення в дію рішення РНБОУ щодо примусового вилучення майна держави-агресора та її резидентів, згідно з яким буде вилучено понад 800 одиниць рухомого майна.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Кабінет Міністрів на засіданні 6 жовтня 2023 року ухвалив рішення, згідно з яким буде вилучено понад 800 одиниць російського рухомого майна. Проєкт Указу було розроблено Міністерством економіки, попередньо документ був розглянутий та рекомендований до подання на розгляд Уряду Міжвідомчою робочою групою з питань реалізації державної санкційної політики під головуванням Першого віцепрем’єр-міністра України.

Проведена значна робота з верифікації активів, якими володіє держава-агресор на території України, уточнення наявних даних. Особливу увагу ми приділили доказовій базі – Україна повинна мати бездоганні юридичні позиції на випадок звернення агресора до міжнародних судових органів.  Рухоме майно –  вагони, вантажівки, спеціальна техніка – працюватиме на економіку України чи посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті, - зазначила Юлія Свириденко.

Згідно схваленого Урядом проекту Указу Президента пропонується вилучити:

  • близько 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн і ін.;
  • нафтоналивний танкер;
  • понад 300 вантажних та легкових автомобілів; 
  • автоцистерни;
  • будівельну техніку;
  • авіаційні двигуни.

Зокрема, буде вилучено 7 МіГ-25 ЗС РФ в неробочому стані, які підуть на запчастини до українських бойових літаків. Примусове вилучення в Україні об’єктів права власності рф та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації чи відшкодування.

Нагадаємо, Мешканець Запоріжжя отримав довічне з конфіскацією всього майна за держзраду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next