Митники виявили рекордну спробу незаконного ввезення товарів

Митники виявили рекордну спробу незаконного ввезення товарів

Державна митна служба зупинила наймасштабнішу за останні роки спробу ввезення в Україну незадекларованих товарів на майже 108 мільйонів гривень.

Як повідомляє пресслужба Митниці, спробу переміщення великої партії високоліквідних товарів з приховуванням від митного контролю виявили на пункті пропуску "Старокозаче", що на кордоні з Молдовою.

Водій вантажівки, яка прямувала з Італії, заявив до митного оформлення 16,5 тонн косметичних засобів по догляду за волоссям вартістю $44,5 тис. Проте під час проведення огляду митники виявили у фурі ще понад 500 найменувань незадекларованих товарів, – зазначається у повідомленні.

Зокрема, без митного оформлення в Україну намагалися ввезти косметологічне та стоматологічне обладнання, доглядові засоби для обличчя, косметичні препарати, харчові добавки та ароматизовані електронні сигарети. Попередньо встановлена вартість цього вантажу становить 108 мільйонів гривень.

За фактом щодо перевізника складутьпротокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає накладення штрафу у розмірі 100 % вартості з конфіскацією зазначених товарів.

Митники також проводять перевірку з метою визначення кола причетних осіб до вчинення спроби незаконного переміщення через кордон вказаних товарів.

Нагадаємо, Побив до смерті через ревнощі: одеські поліцейські повідомили про підозру місцевому жителю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Контрабанда на мільйон: в аеропорту "Бориспіль" вилучили партію iPhone на мільйон гривень (відео) Контрабанда на мільйон: в аеропорту "Бориспіль" вилучили партію iPhone на мільйон гривень (відео)
У "Борисполі" в пасажирів рейсу з Дубая вилучили партію нових телефонів iPhone 12 Pro Max вартістю в 1 мільйон доларів.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next