У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців

У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама

Біля берегів Північного моря у Нідерландах поліція та митники затримали вітрильну яхту, якою керували українців з мігрантами на борту. На судні виявили 11 мігрантів з Албанії. Відомо, що судно прямувало до Великої Британії, куди намагаються потрапити більшість мігрантів, а українців, які керували яхтою, затримали за підозрою в контрабанді людей.

За даними місцевої поліції, нелегали спочатку намагалися сісти на контейнерні кораблі у портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда або Роттердаму. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Останнім часом було зупинено кілька вітрильних суден контрабандистів з людьми біля берегів Нідерландів. Раніше ми в основному спостерігали так званих "альпіністів" на контейнеровозах. Проте тепер ми все частіше бачимо, що перевізники вибирають парусні кораблі, - повідомили у поліції.

За словами правоохоронців, Великобританія практично завжди є саме тією країною, куди везуть мігрантів. Зараз контрабандисти людей дедалі частіше намагаються переправити їх вітрильними яхтами.

Нагадаємо, що українські прикордонники викрили у міжнародному аеропорту "Бориспіль" схему переміщення бортпровідниками коштовних девайсів фірми Apple. Зокрема, бортпровідники однієї з українських авіакомпаній ховали мобільні телефони в кейси з харчуванням, сміттєві пакети й "в конструктивних особливостях салону літака".

До злочинної схеми всього було залучено близько 10 громадян України. Сума оцінки вилученого товару та дорогої техніки сягає 100 тисяч доларів США.

Читайте також
У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів
Також нещодавно поліція Нідерландів повідомила, що в країні затримали двох українців за підозрою у контрабанді людей.
Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото) Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next