60% українців не готові вдаватись до корупції в жодній ситуації - НАЗК

60% українців не готові вдаватись до корупції в жодній ситуації - НАЗК

Україна наближається до некорумпованих країн, адже опитування показало, що 60 % українців не готові вдаватись до корупції в жодній ситуації.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков в ефірі телемарафону.

Згідно з соціологічним дослідженням Національного агентства з питань запобігання корупції, з 2010 року рівень корупційних практик в Україні знизився з 60% до 17%.

У 2010 році рівень корупційних практик в Україні складав 60%, вдумайтесь, 60% громадян мали той чи інший корупційний досвід. У 2019 році цей процент знизився до 27%, і на сьогодні він складає лише 17%. Це просто колосальні цивілізаційні зміни, які свідчать про те, що Україна наближається до некорумпованих, а отже, заможних і безпечних країн. Якщо подивитися світову мапу індексу сприйняття корупції, то війни і бідність присутні у тих країнах, де є високий рівень корупційних практик. Україна виходить з такої групи країн, - зазначив Новіков.

За його словами, в Україні найбільш сучасна система запобігання корупції, зокрема від 2014 року було створено Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство з питань запобігання корупції, Вищий антикорупційний суд, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, що склали повну систему для убезпечення країни від корупції, побудови доброчесності, а отже й ефективності держави. На думку Новікова, причиною стало те, що корупція була викликом для існування української держави.

Нагадаємо, У Дніпрі чоловік влаштував ДТП на викраденій машині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві
На будівництві лише одного з об’єктів цього товариства зловмисники завдали збитків державі приблизно на 384 млн грн.
На Львівщині спіймали на хабарі одного з директорів «Галсільлісу» Ігоря Белінського (фото) На Львівщині спіймали на хабарі одного з директорів «Галсільлісу» Ігоря Белінського (фото)
На Львівщині правоохоронці затримали голову золочівського підрозділу «Галсільлісу» під час отримання хабара.
Loading...
Load next