Прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, що незаконно переправляли чоловіків за кордон

Прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, що незаконно переправляли чоловіків за кордон

З початку 2023 року українські прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, які спеціалізувалися на трансфері військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Про це повідомляє ДПСУ.

Наразі правоохоронні органи розпочали більш як 1,6 тис. кримінальних проваджень на основі повідомлень від оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби. У порівнянні з 2022 роком кількість таких правопорушень зменшилася.

У пресслужбі уточнили, що більшість порушників затримують поза пунктами пропуску. Нерідко організатори незаконного трансферу направляють підопічних небезпечними маршрутами, які пролягають через ліси, гори та швидкі ріки.

Окрім цього, у пунктах пропуску порушники переважно намагаються імітувати наявність підстав легального виїзду. Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

У випадку виявлення порушення законодавства до відповідальності притягуються не лише чоловіки, які намагаються незаконно виїхати, а й підприємства. Загалом, за зловживаннями системою “Шлях” тимчасово скасовано доступ до системи 85 ліцензіатам, — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Уряд спрямував Держспецзв'язку майже ₴340 мільйонів на закупівлю спецтехніки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next