Лубінець направив лист до ДПСУ з проханням прояснити ситуацію з виїздом чоловіків

Лубінець направив лист до ДПСУ з проханням прояснити ситуацію з виїздом чоловіків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець направив листа до Держприкордонслужби з проханням надати інформацію щодо документів, які вимагають працівники ДПСУ в громадян для перетину кордону, а також правові підстави такої вимоги.

Про це він повідомив у соцмережі.

Аби розібратися із ситуацією, сьогодні вранці направив термінового листа до Державної прикордонної служби України з вимогою надати інформацію щодо документів, які вимагають працівники ДПСУ в громадян, які перетинають державний кордон, а також правові підстави такої вимоги, - написав Лубінець.

Також він додав, що "ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачає законодавство. Також державні органи та їх посадові особи зобов'язані діяти у межах своїх повноважень та відповідно до Конституції й законів України". Конституція України закріплює: кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Сподіваюся, що цю ситуацію вдасться вирішити, а права людини та громадянина не будуть порушені!, - наголосив Лубінець.

Відомо, що 31 грудня на різних пунктах пропуску утворилися величезні черги. Причиною називається посилення контролю громадян, які бажають виїхати за кордон. Також повідомлялося, що від громадян вимагають військово-облікові документи із записом про відстрочку від мобілізації.

Нагадаємо, Італія перейняла головування у групі послів G7 з підтримки України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next