Ігнат зробив заяву щодо "ракет до ПЗРК вистачить лише на кілька таких масованих атак"

Ігнат зробив заяву щодо "ракет до ПЗРК вистачить лише на кілька таких масованих атак"

Партнери України надають ракети для переносних зенітних ракетних комплексів за потреби, адже склад західного озброєння стане ціллю для росіян.

Такими словами зреагував речник Повітряних сил ЗС України полковник Юрій Ігнат на коментар для ЗМІ командувача Об’єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергія Наєва про те, що мобільні групи протиповітряної оборони мають у запасі достатньо боєприпасів, зокрема ракет для ПЗРК, для відбиття “ще кількох потужних атак РФ”.

Сьогодні ЗМІ рознесли слова командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва про те, що ракет до ПЗРК вистачить лише на кілька таких масованих атак! Вочевидь ідеться про 29 грудня та 2 січня. Зокрема, у коментарі французькому AFP ідеться і про ракети до зенітних ракетних систем середнього та великого радіуса дії – Patriot, – написав Ігнат у ФБ.

За словами Ігната, тут немає нічого нового, “так було і минулого року, і влітку, і зараз.

Партнери надають Україні ракети нагальної необхідності. Зенітні ракети є дефіцитним товаром, як радянські – до С-300 і “Бук-М1”, так і західні.

Україна їх не виробляє і постійно отримує від партнерів із різних країн.

Чи хтось думає, що в Україні варто розгорнути склади для зберігання західних зенітних ракет, які неодмінно стануть пріоритетною ціллю для ворога?!, – пише Ігнат.

Також речник Повітряних сил заявив, що “нічого екстраординарного не відбувається”, ворог поступово намагається виснажувати українську протиповітряну оборону, “змушує витрачати дорогоцінний боєкомплект ось такими масованими атаками”.

Окупанти це роблять щодня і щоночі. При цьому вони теж витрачають дороговартісні ракети, які просто з конвеєра направляють на носії, – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 44 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео) Російські бойовики зранку обстріляли Авдіївку: залізничний рух на Донеччині обмежили (відео)
Зранку бойовики почали обстрілювати Авдіївку. Працівників залізничної станції міста та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.
На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото) На Донбасі загинув український військовий: хлопцю було лише 26 років (фото)
Внаслідок обстрілу з боку російських бойовиків загинув 26-річний український захисник у якого залишились дружина та мати.
Loading...
Load next