Одного з мерів Вінниччини підозрюють в оборудках із землею

Одного з мерів Вінниччини підозрюють в оборудках із землею

На Вінниччині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем одному з міських голів, який незаконно виділив 68 га землі і завдав збитків на 2,8 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури очільнику міської територіальної громади на Вінниччині повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як зазначається, восени 2021 року міський голова без відповідних правовстановлювальних документів та за відсутності правових підстав надав в оренду місцевому товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку комунальної власності загальною площею понад 68 га для здійснення підприємницької діяльності.

Мер, замість проведення аукціону, одноосібно підписав угоду з директором ТОВ без розгляду питання постійною комісією з земельних відносин та без відповідного рішення сесії міської ради.

Зазначається, що такими діями посадовець усвідомлено та прямо сприяв товариству в одержанні неправомірної вигоди у виді несплати орендної плати за користування землею згідно з нормативними розрахунками.

Внаслідок таких протиправних дій підозрюваного бюджет міської громади тільки у 2021 – 2022 роках недоотримав понад 2,8 млн грн надходжень.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне дослідження обставин кримінального правопорушення.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, На Харківщині у двох громадах оголосили обов’язкову евакуацію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО На Тернопільщині судитимуть шахраїв, які привласнили майже 7 млн гривень учасників АТО
Четверо злочинців шляхом обману заволоділи державними коштами у великих розмірах - 6,8 мільйона гривень. Чоловіки підшуковували учасників АТО й пропонували їм оформити інвалідність для отримання пенсій, кошти згодом вони забирали собі.
Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото) Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото)
У Харківській області правоохоронці під час спецоперації затримали бандитів-вбивць,  які протягом двох років відбирали у людей квартири. Як тільки житло продавалось - людей вбивали.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Loading...
Load next