Майже 19 тисяч гектарів лісів Чернігівщини та Сумщини лишаються замінованими

Майже 19 тисяч гектарів лісів Чернігівщини та Сумщини лишаються замінованими

У Сумській та Чернігівській областях залишаються замінованими 18,5 тисяч гектарів лісів.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Північні регіони України – Сумщина та Чернігівщина – потрапили під військову окупацію в перші ж дні повномасштабної війни, внаслідок чого деякі лісові господарства неабияк постраждали, а значна територія лісових масивів була замінована, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними лісівників, 84 лісництва в цих регіонах потрапили у зону, де велися бойові дії; 456,2 тис. га держлісфонду зазнали впливу внаслідок російської агресії; 35,1 тис. га отримали статус території, що є небезпечною і потенційно забрудненою вибухонебезпечними предметами.

Зазначається, що після деокупації у 8 філіях ДП «Ліси України», з яких 5 на Сумщині й 3 на Чернігівщині, було проведено розмінування. Завдяки операторам протимінної діяльності очищеними й безпечними для проведення лісогосподарської діяльності зараз вважаються 16,6 тис. га. Найбільшу площу було розміновано у Чернігівській філії – 9,5 тис. га.

Водночас ще 18,5 тис. га чекають на розмінування. Найбільша площа, що є потенційно забрудненою, знаходиться у користуванні Конотопської філії – понад 6,7 тис. га.

Нагадаємо, У Харкові кількість жертв ракетної атаки РФ зросла до п'яти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Запорізькій області окупанти захопили та замінували територію лікарні В Запорізькій області окупанти захопили та замінували територію лікарні
Медперсоналу та пацієнтам заборонили повертатися до закладу.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next