НАЗК внесло виробника зварювального обладнання до переліку міжнародних спонсорів війни

НАЗК внесло виробника зварювального обладнання до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американо-шведську компанію ESAB до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це антикорупційний орган повідомив на своєму сайті

ESAB — американо-шведська компанія, яка займається виробництвом зварювального обладнання та матеріалів. У рф вона працює уже понад 20 років та забезпечує роботою 6 тисяч російських громадян. 

Також на її території розташовуються два заводи та технологічний центр, який здійснює відпрацювання технологій, навчання та демонстрацію обладнання.

У червні 2022 року компанія офіційно оголосила про продовження роботи у росії. Про це, зокрема, заявляв генеральний директор ТОВ «ЭСАБ россия и СНГ» Олексій Нужний.

Одне з популярних питань до нашої команди та до мене зокрема — чи плануємо залишатися на російському ринку. Відповідь однозначна: продовжуємо працювати!, — повідомляв Нужний. 

У межах російської програми імпортозаміщення, заводи ESAB виробляють російські та фірмові зварювальні матеріали, електроди, дроти та флюси. 

Фінансової звітності по роботі у рф за 2022 рік компанія не публікувала. Однак відомо, що з 24 лютого 2022 року по жовтень 2023 року компанія імпортувала до росії товарів на понад 60 млн доларів. Це були матеріали, обладнання, запчастини та інструменти для зварювання з 9 країн світу.

Продукцію ESAB отримували російські паливо-енергетичні підприємства ТОВ «Газпром Метанол», ТОВ «Газпром Трансгаз Грозный» тощо.

Нагадаємо, Прем’єр Швеції погодився зустрітися з Орбаном для обговорення заявки на вступ у НАТО

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next