Російські виробники не можуть забезпечити нові резерви технікою та зброєю - ISW

Російські виробники не можуть забезпечити нові резерви технікою та зброєю - ISW

Російська промисловість, ймовірно, не зможе повністю забезпечити технікою та озброєнням нові резерви військ, незважаючи на їх здатність підтримувати поточний темп операцій.

Про це повідомляє ISW.

Російська оборонно-промислова база навряд чи зможе повністю забезпечити військові резерви, незважаючи на здатність військ РФ підтримувати поточний темп операцій та постійні зусилля з розширення ВПК, - йдеться у повідомленні.

Російське командування схильне помилково розглядати резервну складову як безмежну. При цьому промисловість РФ здатна виробляти близько 250-300 "нових та ґрунтовно модернізованих" танків щорічно. Водночас заводи можуть ремонтувати та ставити на хід не більше 250-300 танків після тривалого зберігання або пошкоджень у боях.

Держсекретар Міноборони Латвії Яніс Гарісонс заявив, що РФ може «виробляти та ремонтувати» близько 100-150 танків щомісяця

Як зазначають аналітики ISW, навіть з урахуванням вищих оцінок російський ВПК навряд чи зможе забезпечити технікою масштабнішу мобілізацію. Через це ВПК РФ доведеться різко нарощувати потужності для підтримки більших наступальних операцій, на що знадобиться значний час.

РФ зможе розширити свою технічну базу та накопичити ресурси, якщо збереже ініціативу на всьому театрі воєнних дій упродовж 2024 року, хоча навряд чи такою мірою, щоб забезпечити великі маси мобілізованих резервістів або призовників.

Нагадаємо, Наразі 26% території України є під російською окупацією - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next