До 15 років тюрми за державну зраду заочно засуджено екскерівника автодорожнього підприємства зі Станиці Луганської Мальованного

До 15 років тюрми за державну зраду заочно засуджено екскерівника автодорожнього підприємства зі Станиці Луганської Мальованного

За матеріалами Служби безпеки України до тривалого терміну позбавлення волі заочно засуджено колишнього керівника Станично-Луганської філії ДП "Луганськой облавтодор" Валерія Мальованного. 

Про це повідомило управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк.

За даними досудового розслідування, очільник структурного підрозділу державного підприємства не виконав наказу керівництва про призупинення господарської діяльності, консервацію та розкомплектування техніки. Він залишився в окупації та перейшов на бік ворога. Невдовзі правопорушник добровільно отримав від рашистів посаду "головного інженера філії "Станично-Луганський райавтодор" ДУП ЛНР "Луганський автодор", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в інтересах окупаційної влади він керував ремонтом доріг та забезпечував безперебійний рух на автодорогах на тимчасово захопленій території. У взаємодії з агресором зрадник сприяв відновленню автодорожньої інфраструктури та логістичної спроможності для доставки окупаційними військами зброї до зони бойових дій.

Суд визнав ексочільника підприємства винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст.111 Кримінального кодексу України). 

Мальованному призначено покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання. Наразі зрадник перебуває у розшуку. 

Нагадаємо, У Польщі прогнозують через українців зростання ВВП років до 2%

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next