Члени НАТО мають налагодити виробництво зброї для допомоги Україні – Столтенберг

Члени НАТО мають налагодити виробництво зброї для допомоги Україні – Столтенберг

Союзники по НАТО повинні налагодити виробництво зброї, обладнання та боєприпасів, щоб впевнитись, що Україна отримає все необхідне.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі 15 лютого. 

Я схвалюю те, що союзники НАТО надають більше підтримки, більше систем ППО, більше боєприпасів, я вітаю рішення ЄС виділити 50 мільярдів євро Україні і я очікую, що Конгрес США схвалить пакет підтримки України. Тому що підтримка України – це не благодійність, підтримка України – це інвестиція в нашу безпеку, – сказав Столтенберг.

Коментуючи нестачу боєприпасів в Україні, Столтенберг заявив, що вже видно вплив того факту, що США не мають змоги досягти рішення щодо пакету допомоги України.

Він сподівається, що Штати зможуть досягти рішення і що Конгрес та Палата представників досягнуть згоди щодо продовження підтримки України.

За його словами, якщо президенту рф Володимиру Путіну дозволять перемогти, це буде не лише погано для України, це також буде небезпечно для всіх.

Це зробить світ ще більш небезпечним, а нас більш вразливими. Тому це в наших безпекових інтересах. Я відвідував США кілька тижнів тому, зустрічався з представниками обох палат Конгресу і привіз сюди послання про продовження підтримки України. Я розраховую, що Конгрес відобразить цю підтримку у своєму рішенні про підтримку України, – сказав Генсек НАТО.

За його словами, міністри оборони країн НАТО зустрічаються у Брюсселі, щоб висловити підтримку Україні і обговорити, як надалі зміцнити оборону Альянсу та стримування.

Нагадаємо, Румуни у Німеччині отримали гроші й житло під виглядом біженців з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
"У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ "У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ визнав розчарування українців у зв’язку з обіцянкою членства в НАТО у 2008 році, яка через 13 років залишається невиконаною.
У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.
Loading...
Load next