За кордон на лікування евакуювали понад 4400 українців

За кордон на лікування евакуювали понад 4400 українців

Понад 4400 постраждалих від війни українців евакуйовано на лікування за кордон, серед них понад 600 дітей.

Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя.

Загалом вже вдалося евакуювати 4417 громадян, серед яких є пацієнти з мінно-вибуховими травмами, ті, хто потребує протезування, та онкопацієнти. Крім того, серед евакуйованих - понад 600 дітей з травмами та онкологічними захворюваннями, - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МОЗ, понад 30 країн прийняли українців на лікування, зокрема Німеччина, Норвегія, Латвія, Литва, Польща, Франція, Італія, Данія, Швеція, Бельгія, Іспанія, Нідерланди та ін.

До країн-лідерів за кількістю проведених евакуацій для наших громадян належать: Німеччина - 1078 осіб; Польща - 383 особи; Норвегія - 347 осіб.

У МОЗ нагадали, що лікуючий чи сімейний лікар скеровує пацієнтів на лікування за кордон на основі встановлених критеріїв. Щоб підтвердити відповідність критеріям, потрібно запитати у лікаря заповнену форму № 027/о «Виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого».

За алгоритмом евакуації, МОЗ України верифікує дані та через систему екстреного реагування Єврокомісії оперативно інформує країни ЄС та Європейської економічної зони (ЄЕЗ) про потребу в евакуації громадян України. Далі партнери приймають запит МОЗ та надають пропозиції щодо евакуації громадян.

Ознайомитися з критеріями направлення українців на лікування за кордон можна тут.

Зараз діють кілька маршрутів медичної евакуації на лікування за кордон, а саме: через обласний департамент охорони здоров’я; шляхом подання особистої заявки через сайт МОЗ у розділі «Громадянам»; для військовослужбовців - шляхом подання на евакуацію за кордон через командування Медичних сил України.

Евакуаційні рейси для постраждалих українців на лікування за кордон здійснюються Міністерством охорони здоровʼя разом із Єврокомісією, ВООЗ та іншими партнерами.

Нагадаємо, Канада вже прийняла майже 250 тисяч українських біженців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео) Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео)
МЗС, посольства та причетні відомства наразі докладають максимальних зусиль, аби вирішити питання вильоту літака з українцями найближчим часом.
Loading...
Load next