Словенія долучиться до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України

Словенія долучиться до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України

Словенія також підтримає чеську ініціативу щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України в країнах за межами Євросоюзу. Про це під час свого візиту до Любляни заявив, не уточнивши конкретну суму, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Про це повідомляє "Чеське радіо".

Згідно з даними словенського інформаційного агентства STA, уряд Словенії виділить на проєкт один мільйон євро (близько 25 мільйонів чеських крон).

Зазначається, що глава чеської дипломатії 26 березня проведе переговори в Словенії зі своїми колегами у форматі С5 - міністрами закордонних справ Словаччини, Словенії, Угорщини та Австрії.  Об'єднання C5 було створено 2020 року. На зустрічі обговорюватимуть питання розширення та функціонування ЄС, російської агресії проти України та міграції. За робочим обідом до глав МЗС приєднається міністр закордонних справ Чорногорії Джордж Радулович.

Обговорюватиметься підтримка західнобалканських країн на їхньому шляху до ЄС. Це, мабуть, головне питання, яке об'єднує ці п'ять держав, ‒ зазначив глава МЗС Чехії.

Нагадаємо, Україна отримала $880 мільйонів траншу МВФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ
Бойовики "ДНР" заявили про обстріл тимчасово окупованого міста Ясинувата Донецької області. У результаті удару, який нібито було нанесено вранці 21 вересня, пошкодження зафіксовані у двох навчальних закладах.
Loading...
Load next