На Київщині підприємство забруднило тушами тварин понад 1,3 гектара земель

На Київщині підприємство забруднило тушами тварин понад 1,3 гектара земель

У Київській області викрили керівника філії державного підприємства «Укрветсанзавод», яке забруднило тушами померлих тварин понад 1,3 га земель.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генпрокурора керівнику філії держпідприємства на Київщині повідомили про підозру у забрудненні та псуванні земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей та довкілля, і зловживанні владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 239, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, директор філії Укрветсанзаводу, що спеціалізується на переробці й утилізації відходів тваринного походження, організував злочинну схему отримання прибутку під виглядом утилізації відходів тварин.

Попри те, що потужності підприємства не дозволяли приймати та утилізувати велику кількість відходів тваринного походження, керівник приймав їх в обсягах, які перевищують граничну норму. У тому числі на утилізацію брали побічні продукти тваринного походження, непридатні для переробки.

При цьому посадовець отримував гроші за нібито переробку простроченого продовольства в корм для тварин і добрива. Фактично ж такі відходи розміщувалися на території підприємства та на комунальних земельних ділянках за його межами. З метою прикриття таких злочинних дій відходи спалювали та засипали землею.

За результатами проведених оглядів виявлені 1,3 га засмічених відходами земель. У відібраних зразках ґрунту встановлене перевищення вмісту показників речовин сірки, суперфосфату, хрому, міді, цинку.

Шкода довкіллю за забруднення та засмічення земель становила понад 1 млн грн. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюються інші особи, причетні до злочину.

Нагадаємо, Шпигувала за бойовими літаками ЗСУ: СБУ затримала російську агентку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+) На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+)
Про бійку неповнолітніх школярок у місті Біла Церква, що на Київщині стало відомо із відео, яке було опубліковане в мережі. Дві дівчини побили молодшу на декілька років від них школярку, ніби то через образу і знімали все це на відео.
На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото) На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото)
Спершу повідомлялось, що 8 мільйонів бджіл загинули внаслідок нестачі кисню і відсіків для провітрювання у вантажівці, однак вже на наступний день бджоли почали проявляти активність та оживати.
Під Києвом бійцівська собака напала на 7-річного хлопчика (фото) Під Києвом бійцівська собака напала на 7-річного хлопчика (фото)
У неділю, 18 квітня, під Києвом у Броварах близько 12 год на території спортивного майданчика, що біля буд.№10 на бульв. Незалежності, американський стаффордширський тер’єр напав на семирічного хлопчика.
Loading...
Load next