15 років тюрми отримав агент фсб, який готував ракетні удари по аеродромах Кіровоградщини

15 років тюрми отримав агент фсб, який готував ракетні удари по аеродромах Кіровоградщини

За вказівкою російської спецслужби її поплічник мав скоригувати ракетні удари по аеродромах Сил оборони.

Про це повідомляє СБУ.

Щоб виконати вороже завдання, зловмисник обходив периметри об’єктів авіаційної інфраструктури, де намагався виявити бойові літаки ЗСУ. Крім того він звертав увагу на можливу наявність поблизу потенційних «цілей» зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони.

Отримані відомості агент мав передати своєму російському куратору для коригування ворожого вогню в «обхід» української ППО. Служба безпеки затримала зловмисника на початку літа 2023 року, коли він проводив дорозвідку поблизу стратегічного об’єкта.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років тюрми.

Як встановило слідство, ворожим поплічником є різноробочий з Кропивницького, якого фсб дистанційно завербувала на початку 2023 року. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої антиукраїнські дописи в прокремлівських Телеграм-каналах.

Встановлено, що зрадник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником 5-ї служби фсб, який перебував у тимчасово окупованому Криму. Для комунікації між собою вони використовували анонімний чат у месенджері, а кожен сеанс «листування» зрадник розпочинав з кодового слова.

За співпрацю з окупантами він отримував грошові «перекази» у криптовалюті.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, Польща не планує прямої участі у війні на українській землі - Туск

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next